Acasa Toyota Toyota ar putea produce in Franta o versiune hibrida a modelului Yaris

Toyota ar putea produce in Franta o versiune hibrida a modelului Yaris

de Costea Arsene

Toyota Yaris 2010 (sursa - Toyota)

Constructorul auto nipon Toyota planuieste sa inceapa, din aprilie 2011, productia unei versiuni hibride a modelului de clasa mica Yaris la fabrica pe care o detine in Franta, scrie ziarul Mid-Japan Economist, informatie preluata de Automotive News Europe.

Versiunea hibrida a modelului Yaris (denumit Vitz in Japonia), urmeaza sa fie vandut in Europa, informeaza aceeasi publicatie, detinuta partial de Toyota, fara a preciza de unde a obtinut informatia.

Yaris hibrid dispune de un motor pe benzina si unul electric.

Un purtator de cuvant al constructorului nipon a declarat ca Toyota nu poate comenta in privinta noilor modele pe care le dezvolta.

In urma cu un an, ziarul francez La Tribune a publicat un articol similar care cita planurile Toyota de a construi o masina hibrida la fabrica pe care o detine in orasul Valenciennes (Franta), unde produce modelul Yaris cu motorizari conventionale.

Automobilele hibride nu sunt foarte cautate in Europa, unde soferii prefera motoarele diesel, mai economice, pentru a reduce consumul de carburant si emisiile de dioxid de carbon.

Toyota a anuntat deja ca doreste sa introduca pentru fiecare model din gama o versiune hibrida pana in anul 2020, dar nu a spus nimic despre posibilitatea producerii modelului hibrid Yaris.

Totusi, e de asteptat ca Toyota sa se miste repede cu hibridizarea, pentru ca rivalul Honda va dezvalui in luna septembrie, la Salonul Auto de la Paris, versiunea hibrida a lui Jazz, denumita Honda Jazz Hybrid, ce urmeaza sa intre in productia de serie in lunile urmatoare. Masina este primul automobil hibrid de clasa mica din lume.

Lasa un comentariu