Acasa Toyota Toyota ar putea produce in Franta o versiune hibrida a modelului Yaris

Toyota ar putea produce in Franta o versiune hibrida a modelului Yaris

de Costea Arsene
Toyota Yaris 2010 (sursa - Toyota)
Toyota Yaris 2010 (sursa - Toyota)

Constructorul auto nipon Toyota planuieste sa inceapa, din aprilie 2011, productia unei versiuni hibride a modelului de clasa mica Yaris la fabrica pe care o detine in Franta, scrie ziarul Mid-Japan Economist, informatie preluata de Automotive News Europe.

Versiunea hibrida a modelului Yaris (denumit Vitz in Japonia), urmeaza sa fie vandut in Europa, informeaza aceeasi publicatie, detinuta partial de Toyota, fara a preciza de unde a obtinut informatia.

Yaris hibrid dispune de un motor pe benzina si unul electric.

Un purtator de cuvant al constructorului nipon a declarat ca Toyota nu poate comenta in privinta noilor modele pe care le dezvolta.

In urma cu un an, ziarul francez La Tribune a publicat un articol similar care cita planurile Toyota de a construi o masina hibrida la fabrica pe care o detine in orasul Valenciennes (Franta), unde produce modelul Yaris cu motorizari conventionale.

Automobilele hibride nu sunt foarte cautate in Europa, unde soferii prefera motoarele diesel, mai economice, pentru a reduce consumul de carburant si emisiile de dioxid de carbon.

Toyota a anuntat deja ca doreste sa introduca pentru fiecare model din gama o versiune hibrida pana in anul 2020, dar nu a spus nimic despre posibilitatea producerii modelului hibrid Yaris.

Totusi, e de asteptat ca Toyota sa se miste repede cu hibridizarea, pentru ca rivalul Honda va dezvalui in luna septembrie, la Salonul Auto de la Paris, versiunea hibrida a lui Jazz, denumita Honda Jazz Hybrid, ce urmeaza sa intre in productia de serie in lunile urmatoare. Masina este primul automobil hibrid de clasa mica din lume.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre