Acasa Daimler Nissan si Daimler ar putea face schimb de motorizari

Nissan si Daimler ar putea face schimb de motorizari

de Adrian Mitrea

Nissan Leaf (sursa - Nissan)

Grupul german Daimler si japonezii de la Nissan ar putea face schimb de tehnologii in ceea ce priveste motorizarile si noile sisteme de propulsie.

Astfel, Daimler ar urma sa furnizeze motoare Nissan, iar aceasta din urma companie va furniza pentru prima masini electrice si baterii, potrivit cotidianului Nikkei, citat de Automotive News Europe (ANE).

Nissan activeaza la nivel mondial intr-o alianta cu Renault, iar francezii au deja conturata o colaborare cu Daimler pentru fabricarea noii generatii smart ForFour pe platforma Renault Twingo.

Renault si Nissan sunt singurii constructori auto din lume care promit sa transforme repede masina electrica intr-o realitate a zilelor noastre.

Prima masina electrica Nissan, Leaf, va intra in productie in a doua parte a acestui an, iar la inceputul lui 2011 va fi produs in masa si Renault Fluence Z.E., primul automobil electric al marcii franceze.

Renault si Nissan spun ca masinile lor electrice vor rivaliza, ca pret, cu automobilele compacte diesel bine echipate, deci vor fi plasate undeva intre 16.000 si 20.000 de euro.

Lasa un comentariu