Acasa Dacia Dacia mizeaza pe programul Rabla si pe oferte de tip „rata de 1 euro/zi” pentru a-si mentine vanzarile din Romania

Dacia mizeaza pe programul Rabla si pe oferte de tip „rata de 1 euro/zi” pentru a-si mentine vanzarile din Romania

de Adrian Mitrea

Dacia mizeaza pe programul Rabla pentru a fi si in acest an cea mai bine vanduta marca de pe piata locala. In incercarea de duce din nou Dacia pe primul loc, (dupa ce in ianuarie, pentru prima data in istorie, marca locala a fost depasita de Volkswagen si Ford), directia comerciala arunca in piata oferte de finantare cu dobanda 0% si rate de la 1 euro/zi.

Lucrurile s-au simplificat pentru Dacia, in acest an, deoarece cotele pentru fiecare marca in parte au disparut, astfel ca fiecare brand sau dealer va putea vinde cate masini poate, evident, in limita pragului de 60.000 de unitati pentru care statul asigura prima de casare.

Aceasta situatie favorizeaza Dacia, pentru ca anul trecut clientii au aratat clar o preferinta pentru aceasta marca. Cifrele vorbesc. Dacia a livrat circa 18.000 de masini prin Rabla in 2009, iar in total, au fost cumparate 32.000 de masini in toata piata cu prima de casare. Deci peste 55% dintre masinile vandute prin Rabla anul trecut au fost Dacia. Ambitia celor de la Dacia este sa vanda cel putin 20.000 de masini prin Rabla in acest an.

In ianuarie 2010 s-a intamplat un fenomen foarte interesant. Vanzarile de masini noi s-au aflat la cel mai scazut nivel din istoria de dupa 1990 a Romaniei, piata totala cumuland 2.134 automobile noi inmatriculate, ceea ce reprezinta o scadere de 84,5% fata de ianuarie 2009. In plus, topul pe marci arata asa: Volkswagen (443 unitati, -72,1%), Ford (259 automobile, -70,9%) si Dacia (201 masini, -94,2%). Pentru prima data in istoria pietei auto locale Dacia a pierdut primul loc.

In 2010, fata de alti ani, clientii pot cumula pana la trei prime de casare (in schimbul casarii a trei masini mai vechi de zece ani), obtinand de la stat o prima de circa 2.700-2.800 euro (3 x 3.800 lei / 900 euro), suma care poate fi folosita pentru cumpararea unei singure masini noi.

In aceste conditii, Dacia a lansat oferte de marketing care duc pretul de pornire al Logan la 3.800 euro, al Sandero la 4.190 euro si al Logan MCV la 5.700 euro, toate incluzand cele trei prime de casare si TVA.

Pe langa asta, Dacia propune si o oferta de finantare cu dobanda 0% si rate de la 1 euro/zi, practic mai putin decat un pachet de tigari:

Lucrurile nu sunt insa asa roz precum par la prima vedere. In primul rand, cati oameni au trei masini mai vechi de zece, pe care sa le caseze si sa obtina prima? Probabil ca foarte putini.

Singurul avantaj real ar fi ca, poate, in familie exista trei „Rable”, iar fiindca tichele valorice sunt transmisibile exista posibilitatea ca o familie sa cumpere o masina noua, casandu-le pe cele trei vechi.

Mai exista situatia in care cei care isi caseaza masina vor prefera sa vanda cuponul altcuiva (preturile pe piata sunt cam de 3.000 lei pentru un tichet valoric de 3.800 lei), care sa isi cumpere in final o masina prin programul Rabla. Altfel, cuponul este lipsit de valoare.

Totusi aceasta ipoteza are un mare minus. Pentru ca o persoana sa ajunga sa plateasca o rata de 1 euro / zi, ea trebuie sa vina de acasa cu 1.573 euro pentru avans si mai trebuie sa cheltuiasca 6.000 lei (1.430 euro) pe doua tichete valorice de la mica publicitate – presupunand ca are deja un cupon…

6 comentarii

Mirela 15 martie 2010 - 09:24

As avea si eu o intrebare.

Sa zicem ca am 3 tichete,am si 1573 euro avans.

Eu am o afacere cu acte de P.F.A.

Ce profit anual trebuie sa am eu cand vin cu decizia de impunere la banca ?

Multumesc!

Reply
Adrian Mitrea 15 martie 2010 - 11:29

Buna Mirela,

In stirea de mai sus ai putut citi conditiile generale pentru a cumpara un automobil Dacia prin programul Rabla.

Cei de la Dacia au gandit aceasta oferta pentru a putea sa vanda masini inclusiv oamenilor cu venituri modeste, care isi doresc un automobil.

Nu cunosc raspunsul exact la intrebarea ta, insa te asigur ca poti afla aceste detalii printr-un simplu telefon la un dealer Dacia. Ei cunosc si gestioneaza mai bine situatii ca a ta.

Uite aici lista dealerilor Dacia:

http://www.dacia.ro/#/reteaua-dacia/harta-dealeri

Succes!

Reply
Florentina 15 martie 2010 - 14:07

Buna ziua! Am depus 3 rable,actele sunt trimise la Bucuresti. Doresc sa stiu cand se va acorda banii pentru ele ca sa pot ridica masina de la dealer.Va multumesc!

Reply
Newpress 15 martie 2010 - 14:24

Buna ziua,

Nu ati mentionat din ce localitate sunteti, asa ca un raspuns depinde de asta.

Oricum, dealerul va poate spune cu exactitate termenele, pentru ca de la el cumparati masina.

Succes!

Reply
nistor ildiko 19 septembrie 2010 - 00:43

sunt din sighetu- marmatiei eu nu am nici tichet si nici un avans nu prea am , dar ne dorim f mult o masina noua cam ce sanse as avea venitul nostru este de aproximativ 2600 de lei pe luna va multumesc anticipat astept un raspuns

Reply
Redactia 0-100.ro 19 septembrie 2010 - 11:53

Din cate stiu, dealerii Dacia acorda finantare leasing si cu avans zero lei, insa perioada contractuala va fi mai mare (10 ani).

Daca vi se pare rezonabila aceasta perioada, atunci puteti incerca asa. Cel mai bine ar fi sa mergeti la cel mai apropiat dealer Dacia sa va faca o oferta concreta. Discutand cu un om de vanzari veti gasi cea mai buna solutie pentru dumneavoastra, nu pe internet.

Faptul ca nu aveti tichete Rabla nu e o problema. Se gasesc la mica publicitate pentru 1.500-2.000 lei/bucata.

Reply

Lasa un comentariu