Acasa Revista Presei Revista presei, 5 feb.: Dacia are un nou om in conducere, de la Lexus. Topul celor mai scumpe masini din lume

Revista presei, 5 feb.: Dacia are un nou om in conducere, de la Lexus. Topul celor mai scumpe masini din lume

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Mihai Bordeanu, 35 de ani, fostul sef regional al marcii premium Lexus, a intrat de la 1 ianuarie in echipa de conducere a Directiei comerciale a grupului Renault pe piata locala, care controleaza vanzarile Dacia, Renault si Nissan in valoare de aproape 500 mld. euro, informeaza Ziarul Financiar.

Opel va aduce la salonul auto de la Paris, in toamna, o masina de clasa mini in genul conceptului Trixx prezentat acum sase ani, scrie revista britanica Autocar. Seful GM Europe, Nick Reilly declara anul trecut ca lansarea unui model de clasa mini e o prioritate pentru Opel care nu e prezenta in segment, informeaza HotNews.ro.

Peste numai doi ani cei mai mari 14 constructori auto din China vor produce in total 23 de milioane de automobile. Cifra va depasi insa cu mult cererea pietei, estimata la numai 20 de milioane de vehicule, relateaza automarket.ro.

Constructorul japonez de automobile Honda Motor a raportat un profit de 1,46 miliarde dolari (134,6 miliarde yeni) in ultimele trei luni din 2009, de sase ori mai mare fata de rezultatul din trimestrul echivalent al anului 2008, in contextul reducerii agresive a costurilor, scrie stiriauto.ro.

Publicatia Forbes a intocmit un clasament al celor mai scumpe masini din lume. Expertii au analizat listele de preturi ale celor mai renumite companii producatoare de automobile din lume si a inclus in top numai masini care sunt produse si in prezent, informeaza antena3.ro.

Lasa un comentariu