Acasa Curiozitati Nou logo Opel din 2024

Nou logo Opel din 2024

de Adrian Mitrea

Nou logo Opel din 2024, pe mașinile mărcii germane deținute de grupul Stellantis. Emblema reprezentativă Opel, numită și „Blitz” (fulger), capătă o formă mai modernă, mai actuală, ce reflectă orientarea spre electromobilitate a mărcii. Opel se va concentra doar pe mașini electrice, în Europa, din 2028 încolo.

Mai mult ca oricând, fulgerul Opel va fi mai potrivit pentru mașinile mărcii, în „era electrică”.

„Fulgerul nostru este mai relevant ca niciodată. Nu numai că simbolizează angajamentul nostru față de democratizarea inovației și a mobilității, ci transmite și angajamentul de a deveni o marcă 100% electrică în Europa până în 2028. În acest an vom avea deja 15 modele electrificate în portofoliu și putem spune cu mândrie că Opel este electric”, a declarat Florian Huettl, CEO Opel.

Constructorul auto german va introduce treptat noul „blitz“ pe mașinile sale. Procesul va dura câțiva ani. Noua emblemă va fi prezentată spre final de 2023, la evenimentul IAA Mobility. Din 2024 vor începe să fie comercializate automobile Opel cu noul logo.

„Blitz”, electric

Fulgerul este simbolul filozofiei noastre de design – Îndrăzneț și Pur. Noul „Blitz“, incisiv și plin de încredere, intersectează inelul de fixare pur, conferind emblemei noastre iconice un aspect modern și progresiv. Aceasta se poziționează cu mândrie în centrul busolei, care este principiul nostru cheie de design grafic. Busola este coloana vertebrală a elementelor noastre de design din față, din spate și din interior, a declarat Mark Adams, vicepreședinte în cadrul Opel, responsabil de Design.

Este încă neclar ce se va întâmpla cu logo-ul Vauxhall, marca soră a Opel comercializată în Marea Britanie. Cert este că vom avea nou logo Opel din 2024.

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862. Opel a început să construiască automobile în 1899.

Începând cu 2021, Opel face parte din grupul auto Stellantis. Împreună cu marca sa soră britanică Vauxhall, compania este reprezentată în peste 60 de țări de pe tot globul.

Până în 2024 va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.
Lasa un comentariu