Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz 600 foarte rare au intrat în Țiriac Collection

Mercedes-Benz 600 foarte rare au intrat în Țiriac Collection

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz 600 foarte rare – două unități – au intrat în galeria auto Țiriac Collection. Una dintre mașini este versiune Pullman, cu șase portiere și șase locuri, iar cealaltă are o caroserie clasică de sedan, cu patru portiere și patru locuri. Proprietarul anterior al celor automobile a dorit ca aceste mașini să stea mereu împreună, motiv pentru care omul de afaceri Ion Țiriac (care a creat Țiriac Collection) le-a cumpărat împreună pentru a-și extinde colecția de mașini Mercedes-Benz.

Ambele mașini au motoare V8 de 6,3 litri, pe benzină, care dezvoltă 247 Cai Putere. Ele vin din perioada în care marca Mercedes-Benz era foarte renumită pentru calitate.

Versiunea Pullman, cu ampatament mărit la 3.900 mm, este un model preferat de șefi de stat și alte personalități. Au fost produse 428 de limuzine Pullman, în versiuni cu patru și șase uși.

Mașina Mercedes-Benz 600 Pulman (din 1966) intrată în Țiriac Collection are șase uși și șase locuri.

Celălalt exemplar, din 1969, este o limuzină clasică, cu patru uși și patru locuri. În acest caz ampatamentul este de 3.200 mm – o valoare oricum foarte generoasă. Limuzinele europene de mari dimensiuni păstrează în continuare o valoare a ampatamentului în jurul valorii de 3.200 mm.

Mercedes-Benz 600, rival pentru Rolls-Royce

Prin modelul 600 Mercedes-Benz voia să concureze cu Rolls-Royce Phantom V. Totodată, seria 600 a fost prima cu motoare V8 a Mercedes-Benz.

Modelul se remarcă prin opțiuni de confort realizate prin mijloace tehnice extraordinare pentru vremea respectivă. Un sistem hidraulic complex, alimentat de o pompă de 2.200 psi, controlează o mulțime de dotări ale mașinii. Inclusiv deschiderea geamurilor se realizează hidraulic. Deschiderea portbagajului și reglajul scaunelor se face tot hidraulic.

Printre oamenii celebri care au sau au avut un model 600 de la Mercedes-Benz se numără Rowan Atkinson, Jack Nicholson, Elvis Presley, Jeremy Clarkson și chiar dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Galeria Țiriac Collection a fost deschisă publicului în 2013.


Lasa un comentariu