Acasa Personalitati Ken Block a murit într-un accident de snowmobil

Ken Block a murit într-un accident de snowmobil

de Adrian Mitrea

Ken Block a murit într-un accident de snowmobil, produs în 2 Ianuarie 2023, informează TMZ. Ken Block (Kenneth Paul Block) a fost celebru pilot de raliu și antreprenor american. O parte din munca lui a devenit virală odată cu Gymkhana – serie de producții video cu mașini. Ken Block (55 ani) a fost născut în 21 Noiembrie 1967.

Munca sa este cunoscută în lumea sporturilor cu motor, unde înființase și o echipă (Hoonigan Racing Division). De asemenea, Ken Block a fost și cofondator al mărcii de încălțăminte DC Shoes (alături de Damon Way).

Ken Block a murit din cauza rănilor fatale pe care le-a suferit în urma accidentului de snowmobil. El a fost declarat mort la fața locului, conform Reuters. Moartea pilotului a fost confirmată și de echipa sa de la Hoonigan, care a emis o declarație: „Ken a fost un vizionar, pionier și simbol. Și, cel mai important, tată și soț”.

După Ken Block rămân soția sa, Lucy, și trei copii. Cel mai mare dintre ei, o fată de 16 ani, a călcat pe urmele tatălui tău în ceea ce privește pilotajul.

Ken Block își petrecea câteva zile în aer liber alături de prieteni, practicând sporturi de iarnă. El a și postat câteva fotografii pe Instagram în acest sens.

Începând cu 2010 a început să facă filme cu mașini Ford, stil Gymkhana. Începând cu acel moment notorietatea sa internațională a crescut masiv.

Când vine vorba de mașini, gymkhana este un tip de motorsport asemănător cu autocross-ul și presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole în cel mai scurt timp posibil. În anumite țări (Australia, Noua Zeelandă) este cunoscut sub numele motorkhana.

Ken Block este omul care a făcut acest tip de sport foarte cunoscut, iar pilotul Travis Pastrana (39 ani) îl duce mai departe și ridică nivelul show-ului auto.


1 comentariu

Snow 11 ianuarie 2023 - 12:53

RIP Ken ! A lasat fantastice amintiri pentru cei cu benzina in sange !
O precizare totusi: Asimilarea mersului in natura cu snowmobilul ca ‘sport de iarna’ e fortata si daunatoare. Sporturi de iarna sunt schiul (alpin, fond, sarituri, tura, freeride, schi-alpinism etc ..) snowboardul (cu toate variatiunile sale inclusiv sarituri acrobatice, freeride etc), patinajul, sanie, bob, skeleton etc … dar: Nimic cu motor !

Reply

Lasa un comentariu