Acasa Ford Primul Ford cu platformă Volkswagen MEB vine în 2023 și e un SUV compact

Primul Ford cu platformă Volkswagen MEB vine în 2023 și e un SUV compact

de Adrian Mitrea

Primul Ford cu platformă Volkswagen MEB vine pe piață în 2023 și este un SUV compact, mai mic decât Mustang Mach-E, reiese din fotografia cu acest model postată pe Twitter de Martin Sander, directorul diviziei Ford Model e în Europa. Martin Sander a vorbit despre planurile de viitor ale Ford cu un grup restrâns de jurnaliști și publicații, din care au făcut parte și 0-100.ro – Adrian Mitrea.

„Vom dezvălui în 2023 primul nostru model electric fabricat în Koln”, a spus Sander, în cadrul unui eveniment restrâns, organizat în Germania, pentru presă, în 15 Decembrie 2022.

Planurile Ford arată promițător, așa cum au fost prezentate presei. Însă multe informații sunt încă sub embargo de comunicare până anul viitor.

Mașina alături de care s-a fotografiat Martin Sander este un SUV compact / crossover – după cum reiese și din fotografie. Modelul va avea un limbaj de design nou, cu o nouă semnătură luminoasă pentru Ford. Acest lucru se poate observa, discret, la farul mașinii dezvăluite parțial de Martin Sander.

Ford a anunțat deja lansarea unei versiuni electrice a modelului Puma, pentru 2024. Așadar, modelul dezvăluit parțial de Martin Sander, este unul complet nou, nu Puma electric.

Primul Ford cu platformă Volkswagen MEB vine în 2023

Gama de SUV-uri și crossovere electrice a Ford va fi formată din vârful de gamă Mustang Mach-E (aflat deja pe piață), SUV-ul compact aflat sub prelata neagră (care apare în 2023) și Puma electric (în segmentul B, care apare în 2024).

  • Mustang Mach-E este asamblat în Mexic și China
  • Noul model pe platformă MEB va fi construit în Germania.
  • Puma electric va fi fabricat în România.

Planurile Ford sunt mai cuprinzătoare de atât, însă momentan informațiile transmise presei sunt sub embargo de comunicare. Toți jurnaliștii prezenți la evenimentul din Koln, în 15 Decembrie 2022, au semnat un NDA. Prin acest Non Disclosure Agreement oamenii se obligă să păstreze secrete (deocamdată) informațiile furnizate de Ford despre viitorul mărcii.

Însă nu mai este niciun secret privind colaborarea tehnologică dintre Volkswagen și Ford. În baza acesteia, marca americană va crea o gamă de automobile electrice pornind de la platforma electrică MEB a Volkswagen.


1 comentariu

gras 17 decembrie 2022 - 12:18

ford nu stie sa faca masini in/pentru europa. la ei in america se descurca.

Reply

Lasa un comentariu