Acasa Camioane Ford Trucks a livrat 3000 camioane în România și a demarat testele cu autogunoiera electrică

Ford Trucks a livrat 3000 camioane în România și a demarat testele cu autogunoiera electrică

de Adrian Mitrea

Ford Trucks a livrat 3000 camioane în România, în cinci ani de activitate pe piața locală. Următoarele 3000 de unități vor fi livrate în jumătate din timp, au anunțat oficialii companiei, în cadrul unui eveniment aniversar ținut la București. Testele cu autogunoiera electrică Ford Trucks au început în România. Urmează ca, în perioada următoare, să intre în exploatare mai multe unități, la clienții din salubritate mai avangardiști.

Segmentele unde Ford Trucks stă foarte bine în România sunt camioanele pentru construcții și vehiculele municipale. În aceste două categorii camioanele Ford Trucks sunt lider de piață. Segmentul mai puțin bine acoperit, momentan, este cel al camioanelor (cap-tractor) pentru transporturi internaționale. În această categorie oficialii Ford Trucks văd cel mai mare potențial de creștere în viitor.

Ford Trucks a reușit să ajungă la o cotă de piață de peste 10% în țară. Oficialii producătorului și ai importatorului consideră că există loc de creștere în continuare.

Aproximativ 40% din camioanele vândute de Ford Trucks la noi în țară sunt vehicule municipale (autogunoiere). Alte 40% sunt camioane pentru construcții. Circa 20% sunt camioane pentru transport internațional (modelul F-MAX), a declarat Stefano Albarosa, CEO al CEFIN TRUCKS, compania care este unic importator și distribuitor pentru camioanele Ford Trucks în România.

Ford Trucks a livrat 3000 camioane în România

Ford Trucks a livrat 3000 camioane în România, iar următorul obiectiv este ca următoarele 3000 de unități să fie livrate în jumătate din timp, adică doi ani și jumătate, a spus Koray Kuvvet, director al Ford Trucks pentru Europa de Est și Balcani.

Pe lângă provocarea de a vinde mai mult, în mai puțin timp, Ford Trucks și CEFIN TRUCKS vor să pună cât mai rapid în piață camioane electrice.

Camioane electrice Ford Trucks, în curând

„Ne pregătim intens pentru camioanele electrice. Avem autogunoiera electrică Ford Trucks în teste în România și am montat stații de încărcare la noi la sediul importatorului”, a declarat Stefano Albarosa pentru 0-100.ro.

Potrivit acestuia, mai este mult de lucru la infrastructura de încărcare și la mentalități. Camionul electrice vine oricum, iar avantajele în termeni de costuri de exploatare vor fi uriașe, potrivit lui Stefano Albarosa.

CEFIN TRUCKS activează pe piața de camioane din România de peste 25 de ani. De la final de 2016 este unicul importator și distribuitor al Ford Trucks la noi în țară.

Camioanele Ford Trucks sunt fabricate în Turcia, de grupul Ford Otosan, parte a Koç Group – cel mai mare grup industrial din Turcia. Același mare grup auto a preluat și uzina Ford din Craiova.


1 comentariu

ihai 17 decembrie 2022 - 12:24

intaritceanu inca mai poate p acolo

Reply

Lasa un comentariu