Acasa Interviu Mașini electrice prin e2go. Cum? De unde?

Mașini electrice prin e2go. Cum? De unde?

de Adrian Mitrea

Mașini electrice prin e2go este o idee a Porsche Finance Group dezvoltată special pentru clienții care doresc un vehicul electric, a declarat, pentru 0-100.ro, Helian Redai, Chief Sales Officer Porsche Finance Group România. Practic, toate ofertele PFG de finanțare, asigurare și servicii de întreținere, pentru mașinile electrice, sunt în permanență centralizate și comunicate sub acest brand: e2go.

Transcript interviu Helian Redai

e2go este un brand pe care-l folosim dedicat pentru vehiculele electrice. Practic, toate ofertele noastre de finanțare, asigurare și servicii de întreținere pe care le dezvoltăm pentru mașinile electrice, sunt în permanență centralizate și comunicate sub acest brand: e2go.

În primul rând încercăm să facem o diferențiere, să le fie clienților foarte clar, care dintre ofertele noastre sunt dedicate exclusiv mașinilor cu propulsie electrică.

Primul rol al acestui brand este de diferențiere.

În al doilea rând, în permanență, pentru zona de vehicule electrice încercăm să sprijinim activ creșterea vânzărilor. Avem dezvoltate diverse promoții cu diverse beneficii pentru client: costuri de finanțare reduse, produse cu valoare reziduală reală, asigurare CASCO la cost promoțional sau, uneori, cu un anumit număr de luni gratuite.

În permanență încercăm un pachet de finanțare și asigurare cu un cost total cât mai competitiv pentru client și, în același timp, cu diverse beneficii care să îi încurajeze pe cei care încă nu sunt hotărâți să facă acest pas înspre vehicule electrice.

Cum arată finanțarea e2go?

În ceea ce privește partea de finanțare, conceptul nostru pentru vehicule electrice este îndreptat foarte mult înspre leasingul financiar cu valoare reziduală reală.

Considerăm că din punct de vedere a valorii de piață, în timp, vehiculele electrice nu au niciun motiv să ne temem de ele și în câțiva ani de zile vor avea încă o valoare bună de revânzare.

Din acest motiv pomoțiile pe care le desfășurăm în general pe vehicule electrice sunt pe un produs cu valoare reziduală reală, astfel încât clientul, în perioada de utilizare, de leasing, de utilizare, să achite un cost lunar redus. El practic va plăti doar o parte din prețul mașinii, în rate, partea care – spunem noi – o utilizează.

Conceptul de valoare reziduală reală este unul care pleacă de la valoarea de piață a unui vehicul – peste 4-5 ani de zile – la un anumit rulaj. Astfel, la momentul la care consultantul de vânzări sau din car configuratorul mărcii clientul își personalizează oferta, va opta întotdeauna pentru o anumită durată și pentru un anumit rulaj anual. În funcție de acestea, pentru fiecare mașină, se va stabili o valoare de piață viitoare. Sau, îi spunem noi, valoarea reziduală reală.

Iar noi suntem pregătiți să ne luăm ceea ce înseamnă riscul de valoare reziduală pentru ce înseamnă vehiculele electrice.

Ce include conceptul e2go?

Conceptul nostru de vânzare a fost întotdeauna unul gândindu-ne la clienți: one stop shop. Să fie cât mai simplu pentru clienți. Astfel încercăm, și clienților de vehicule electrice, să le oferim un pachet în care să aibă tot ce au nevoie pentru mobilitatea lor individuală cu un vehicul electric. Astfel este nevoie în primul rând de finanțare, pentru a căpăta vehiculul, este apoi foarte importantă partea de asigurări – și avem în acest pachet partea de asigurare RCA obligatorie, cât și asigurarea CASCO, astfel încât clientul să poată folosi mașina fără grija unor daune.

Al treilea element al pachetului sunt serviciile de menetenanță întrucât și un vehicul electric are nevoie de anumite lucrări de mentenanță efectuate preriodic. Astfel, pentru a fi cât mai simplu pentru clienții noștri, preferăm să le oferim acest pachet complet de servicii: finanțare, asigurări și mentenanță.

Din punctul de vedere al asigurărilor, în general, se merge în două direcții. Una dintre ele este frecvența daunelor și cea de-a doua este costul mediu al unei daune.

În ceea ce înseamnă frecvența daunelor, ne așteptăm ca vehiculele electrice să steam, probabil, cu ceva mai bine decât cele cu motor termic, întrucât, în general, posesorii de vehicule electrice sunt destul de atenți la autonomia lor, astfel încât ne așteptăm să aibă un comportament în trafic mai prudent. De asemenea, majoritatea dintre ele sunt foarte bine dotate și cu senzori de asistență ce reduc sau chiar împiedică accidentele la viteze mici sau accidentele de parcare. Astfel, din punct de vedere al frecvenței există o premisă pozitivă, dar nu avem încă câțiva ani în spate și un număr semnificativ de vehicule în piață, astfel încât să putem avea niște statistici clare. Același lucru este și în zona costurilor de reparații, unde încă nu avem un istoric clar al costurilor de reparație pentru un vehicul cu motor electric vs. unul cu motor termic. Cu siguranță este o zonă în care se va merge în viitor, pe oferte personalizate și diferențiate, dar cum spuneam, în ceea ce ne privește, experiența este încă una redusă cu ele pentru a putea să tragem niște concluzii clare în ceea ce privește pricingul asigurărilor.

PFG finanțează și asigură inclusiv stații de încărcare?

Stațiile de încărcare MOON sunt, la rândul lor, un produs al Porsche Holding. Ele sunt importate în România de colegii noștri de la importatorul Porsche România, iar noi oferim clienților interesați de aceste produse soluții de finanțare și asigurare.

Ele sunt împărțite în două categorii principale, cele pentru uz casnic și cele pentru scopuri de business, destinate în general firmelor care au nevoie de o putere de încărcare mai mare și în timpi mai scurți. Astfel noi încercăm să le oferim clienților soluțiile optime de finanțare pentru ele întrucât mașina electrică are nevoie de multe ori, pe lângă achiziția și finanțarea și asigurarea vehiculului… și de o soluție pentru partea de încărcare.

Cu siguranță odată cu creșterea numărului de vehicule electrice – și aici vedem creșteri importante din punct de vedere procentual, de la un an la altul și vedem că ele încep să conteze tot mai mult în piața auto – va fi în creștere și nevoia de încărcare a acestor vehicule. Astfel, pe termen mediu și lung, noi considerăm că este o direcție de business care va pentru noi din ce în ce mai importantă și interesantă.


Realizarea acestui material a fost posibilă cu sprijinul Porsche Finance Group România.


Lasa un comentariu