Acasa Romania FREE NOW părăsește România. Rămân Bolt și Uber

FREE NOW părăsește România. Rămân Bolt și Uber

de Adrian Mitrea

Serviciul de transport persoane FREE NOW, operat de compania Clever Tech S.R.L., părăsește piața din România în 30 Iunie 2022, reiese dintr-un anunț oficial. Marii câștigători ai pieței de transport alternativ din România devin astfel Bolt și Uber. Aceste două platforme de transport persoane vor prelua în mod inevitabil comenzile pe care le-ar fi avut FREE NOW.

În urma deciziei de a ieși din România, FREE NOW se va concentra mai departe pe alte piețe din Europa. Cel mai probabil este vorba despre piețe în care Bolt și Uber nu există sau au o poziție pe piață mai puțin puternică decât în România.

FREE NOW părăsește România

Redăm mai jos, integral, anunțul transmis de Clever Tech S.R.L. companiilor partenere din România.

Stimate Partener,

Ne pare rău să vă anunțăm că începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania CLEVER Tech SRL va înceta activitatea sa în România. Aplicația FREE NOW nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri conform deciziei atașată acestui email. Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei sa se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza. 

FREE NOW va continua să opereze în condiții normale până la data menționată mai sus. Plățile către parteneri nu vor fi afectate, incluzând plățile din prima săptămână a lunii iulie 2022.

Ramanem disponibili pentru orice informatie la https://support.free-now.com/hc/ro/requests/new

Suntem extrem de recunoscători pentru suportul și încrederea oferite în ultimii ani. Vă mulțumim pentru tot și vă dorim mult succes.

Prin acest anunț FREE NOW își recunoaște, practic, înfrângerea pe piața din România. Aici Bolt și Uber sunt jucători foarte puternici.

Pe piața de transport alternativ de persoane din România mai activează servicii precum Black Cab, Leone GO și elec. În trecut și Yango a operat în țară.

Bolt și Uber rămân în România

Real, cel mai mare beneficiar va fi Bolt. În mod tradițional Bolt și FREE NOW sunt văzute în România ca alternative la Uber.

Pe fondul unor nemulțumiri ale clienților și pasagerilor legate de Uber, Bolt a tot crescut în România.

Orice serviciu a fost retras de Uber din România, spre exemplu Uber Eats, a fost rapid introdus de Bolt (Bolt Food). Astfel, Bolt a transmis mesajul că unde ceilalți văd o piață neprofitabilă, ei pot face lucurile să se întâmple.

Totodată, Bolt a copiat ideile bune de la competiție, cum este categoria de automobile „green” (electrice și hibride). Inițial cursele Green au fost introduse de Uber, dar adoptate rapid și de Bolt.

Fiind un unicorn european răsfățat din punct de vedere financiar, Bolt și-a permis să lupte mai aprig cu Uber în majoritatea piețelor europene.

Există zvonuri că Bolt ar fi depășit încă din 2021 Uber în România, ca număr de comenzi, pasageri transportați și încasări. Piața de transport alternativ este, însă netransparentă cu cifrele, astfel că, oficial, nu există informații.

Anunțul oficial al retragerii FREE NOW din România poate fi descărcat de AICI.

Mai multe despre FREE NOW poți citi AICI, despre Bolt AICI, iar despre Uber AICI.


4 comentarii

Mihai 25 mai 2022 - 21:23

Speranța e tot la tesla fsd care sa scoată rechinii de la uber și bolt.
Faptul ca niște producători de software pot face atâția bani din intermediere e strigator la cer.
In final ei au un soft care intermediaza tot iar șoferii fac toată munca…

Reply
gigi 25 mai 2022 - 23:28

Si majoritatea patronilor doar intermediaza munca gasesc contracte si pun muncitorii sa munceasca, e strigator la cer? Sau supermarketurile nu produc nimic din ce vand doar intermediaza marfa.

Singura observatie corecta e ca intermedierea e mai profitabila decat munca in sine, dar asta se intampla in general doar din cauza ignorantei pietei/consumatorului sau formarea de carteluri/oligopoluri si suntem plini de ele iar statul prin reprezentatul consililului concurentei e doar bodyguardul lor in timp ce se preface ca ii controleaza.

Reply
Titi 27 mai 2022 - 01:51

Niște jigodii! Îți iau banii înainte, precum curvele, și apoi îți caută șofer . Dacă nu găsesc, nu îți mai dau banii înapoi . Și asta se întâmpla in Europa, nu in Romania! Sa dispară cu totul jigodiile!

Reply
Miu Radu 30 mai 2022 - 13:30

Mai bine, si asa avea un nume înșelător „Free Now” =”Gratis Acum”… De fapt nu era nimic gratis, chiar era mai ieftin sa mergi cu taxi normal decât cu ei

Reply

Lasa un comentariu