Acasa Camioane Ford Trucks, peste 2.000 de camioane pe drumurile din România

Ford Trucks, peste 2.000 de camioane pe drumurile din România

de Adrian Mitrea

Ford Trucks a livrat camionul cu numărul 2.000 în România în Iulie 2021. Cota de piață este de 10,8%, conform raportărilor oficiale (DRPCIV) pentru perioada Ianuarie-Iulie 2021. Ford Trucks este prezent pe piața locală din Decembrie 2016, prin CEFIN Trucks – unic importator și distribuitor.

Cu ocazia aniversării livrării primelor 1.000 de unități Ford Trucks în România, parcurs realizat în 30 de luni, a fost setat un nou obiectiv, ca următoarele 1000 să fie livrate către clienții brandului în jumătate din timp, si anume 15 luni.

În pofida unei perioade atipice, dificile, atât din punct de vedere social, cât și economic, CEFIN Trucks a reușit să îndeplinească obiectivul în vara anului 2021.

3.000 unități, obiectiv pentru 2022

Următorul obiectiv este setat în condițiile unei accelerări a ritmului de vânzare și constă în livrarea vehiculului cu numărul 3.000 până la sfârșitul anului 2022.

Așadar, brandul se îndreaptă spre livrări anuale de 1.000 de unități pe piața din România.

„Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă – localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf”, se arată într-un comunicat de presă al Ford Trucks, transmis 0-100.ro.

Piloni de creștere în România

  • Digitalizarea și integrarea tuturor serviciilor din procesul de vânzare și post vânzare pentru a garanta un access ușor și transparent al clienților către toate informațiile relevante pentru o gestiune eficientă a parcului de vehicule.
  • Servicii financiare rapide, cu valoare adăugată pentru clienți: soluții de leasing, plăți în rate, soluții de închiriere vehicule comerciale pe termen scurt și mediu.
  • Servicii de trade-in prin care Ford Trucks preia și valorifică autocamionul vechi pentru achiziția unei unități noi.
  • Crearea unei comunități în România pentru a fi aproape de toți cei care aleg această marcă.
  • Consolidarea rețelei naționale de vânzări.
  • Creșterea rețelei de service pentru a fi alături de clienți oriunde aceștia au nevoie. În acest moment rețeaua service Ford Trucks numără 20 de locații în România. Dezvoltarea permanentă a rețelei internaționale de service Ford Trucks vine, de asemenea, în sprijinul clienților care aleg F-MAX pentru transport internațional.

“Livrarea a 2.000 de unități Ford Trucks în România nu reprezintă pentru noi un simplu număr. Acest rezultat este un semnal concret de apreciere din partea clienților, atât referitor la produse, cât și la serviciile pe care le oferim”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, într-un comunicat de presă.

Salubritate, construcții, transport

Camioanele mărcii pot fi adesea întâlnite în serviciile de salubritate (autogunoiere) și pe marile șantiere din România (construcții), precum și în transportul național și internațional de mărfuri.

„Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde suntem deja lideri în segmente precum cel al vehiculelor de construcții și cele specializate, și să păstrăm trendul ascendent al cotei de piață”, a declarat Gabriel Tudor, Sales Director & Ford Trucks Brand Manager.

CEFIN Trucks are sprijinul deplin al fabricantului Ford Trucks – marcă americană cu activități de producție în Istanbul, Turcia.

„Anul 2021 reprezintă încă un an de succes pentru Ford Trucks, când am crescut volumul de vânzări și cotele de piață, în special în piețele europene. Am făcut pași importanți pentru a finaliza rețeaua noastră din Europa de Vest. Este deja evident că CEFIN Trucks va închide anul 2021 printre lideri în ceea ce privește cota de piață și rămâne un candidat puternic pentru topul din 2022”, a declarat, într-un comunicat de presă, Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Ford Trucks în România

În primul an de activitate (2017), CEFIN Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi.

În cote de piață acest lucru înseamnă 1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate.

Cota generală de piață a fost 2,36%.

În al doilea an compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţa românescă.

Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă generală la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând, în Noiembrie 2019, un total de peste 1.000 de unități.

F-MAX, vector de creștere

Datorită lansării F-MAX, un camion adecvat pentru transportul internațional, CEFIN Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat.

CEFIN Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de construcții și vehicule municipale și, în 2020, a atins locul al patrulea în topul brandurilor de vehicule comerciale, cu o cotă de piață de 11,8%.

Tot în 2020 CEFIN Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service în România, adăugând și o dimensiune multibrand acestei activități, prin inaugurarea serviciilor de reparatii Ford LCV (vehicule comerciale ușoare) în centrul service din București.

În anul 2021 a fost atins pragul de 2.000 de unități vândute în România și a fost setat un nou obiectiv de creștere: 3.000 de unități livrate în total până la sfârșitul anului 2022.

Ford Trucks păstreaza poziția de lider în segmentul de construcții, devine lider și în cel al vehiculelor municipale și crește cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-MAX.

CEFIN Trucks, 25 de ani în România

CEFIN Trucks activează de aproape 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România.

În Decembrie 2016 CEFIN Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din Mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Camioane Ford Trucks 

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone.

Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks.

La Ford Trucks, se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoare noi.

Ford Trucks își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente.


1 comentariu

Andrei Mihai 20 iulie 2022 - 21:38

Pentru cei interesati de Fmax, ar fi bine sa va ganditi mai bine la sanatatea si nervii vostri. Daca doriti sa il folositi pentru curse internationale, cea mai mare problema va fi gasirea unui service. Daca apelati la sistemul EBTS, rezolvarea este ZERO, daca incercati sa contactati singuri un service va doresc multa bafta. Sistemul EBTS e bun doar daca nu ai cu cine sa stai de vorba si te plictisesti. Singurul lucru bun care au reusit sa il faca a fost sa gaseasca un service si sa imi zica ca au facut programare la o anumita ora( nu era nimeni la service, abia a doua zi urma da apara si un mecanic). In rest…daca doamne fereste se defecteaza ceva( si aproape sigur se intampla)…fiecare se descurca cum poate. Pe cei de la Ford nu ii intereseaza, vorbesc frumos si promit ca te suna. Apoi, probabil raman fara retea, ca nici nu dau raspuns, nici nu mai raspund. Raman cei de la EBTS, care pot doar sa te consoleze si sa zica ca sunt satui de problemele cu service-urile FORD din toata Europa🤦🏻‍♂️. Dar bine ca vanzarile sunt in crestere, poate asa vor fi tot mai multe reclamatii si se va schimba ceva.

Reply

Lasa un comentariu