Acasa Evenimente Adrenalină la Constanța: 4V Rally Raid România 2021 are loc între 20-22 August

Adrenalină la Constanța: 4V Rally Raid România 2021 are loc între 20-22 August

de Adrian Mitrea

Ediția 4V Rally Raid România 2021 se anunță spectaculoasă, cu echipaje din șapte țări aliniate la start. Evenimentul are loc între 20-22 August la Constanța și are inclusiv sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Constanța – finanțare acordată prin programul de finanțări nerambursabile dedicat proiectelor de interes general.

Peste 50 de echipaje din Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Italia, Polonia, Cehia și România se vor întrece în concurs, se arată într-un comunicat de presă transmis 0-100.ro. Vor avea parte atât pe porțiuni asfaltate sau betonate, drumuri agricole și trasee în off-road care cuprind dealuri, stânci, nisip, albii secate, arbuști căzuți, vegetație și păduri.

Per total concurenții vor avea de parcurs 550 de kilometri în condiții variate, care vor solicita intens oamenii și vehiculele.

În timp 4V Rally Raid România și-a câștigat reputația de „Dakarul Dobrogei”. Reprezintă una dintre cele mai spectaculoase și solicitante competiții motorizate din România. Pentru al treilea an consecutiv, această competiție se desfășoară în Constanța, datorită traseelor variate din această regiune.

Vor lua parte la 4V Rally Raid România inclusiv echipaje care au participat și la Raliul Dakar. Dar competiția este deschisă pentru mai multe categorii de experiență. Astfel, pentru piloții profesioniști licențiați care se întrec în categoria Professional, nu există limitare de viteză. Dar se impune o viteză maximă de 80 km/h pentru participanții înscriși la categoriile Promo și Discovery. Acestea sunt alocate echipajelor cu experiență medie, respectiv echipajelor de începători.

4V Rally Raid România, etapă în Campionatul Național de Rally Raid România 2021

Competiția 4V Rally Raid România este și a 4-a etapă din Campionatul Naţional de Rally Raid România 2021. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Federației Române de Motociclism și Ministerului Tineretului și Sportului. Totodată, statutul și standardele de organizare ale competiției se reflectă și în participarea echipajelor de la nivel internațional.

4V Rally Raid România atrage și prin varietatea de vehicule care participă în competiție. La categoria Auto concurează mașini 4×4 care sunt special echipate pentru a cuceri trasee cu teren accidentat. Iar la categoria SSV (Side by Side Vehicle) sunt încadrate vehicule de dimensiuni mici, special create pentru teren greu. Echipajele Auto și SSV sunt formate din pilot și copilot. Dar există și categoria Moto și QUAD, în care sunt cuprinse motociclete și ATV-uri conduse de o singură persoană.

Zilele evenimentului: 20-22 August

Evenimentul desfășurat în intervalul 20-22 August 2021 va include două zile de concurs.

În prima zi de competiție participanții vor parcuge 300 de kilometri pe trasee aflate în zona de Nord a județului Constanța.

A doua zi de concurs este rezervată traseelor din Sudul județului, care însumează 250 de kilometri. Simbolică pentru această zonă va fi plecarea în cursă de la Monumentul Tineretului, Straja, care este situat pe malul canalului Dunăre – Marea Neagră.

Pe parcursul competiției, participanții beneficiază de toate măsurile și serviciile de siguranță. În acest sens, 4V Rally Raid România colaborează cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care pune la dispoziție două autospeciale, precum și cu serviciul de ambulanță, Poliția Județeană, Jandarmerie și Poliția Locală.

De asemenea, 7 operatori video și 8 fotografi vor capta întregul spectacol motorizat, dispunându-se inclusiv de un elicopter. Publicul va putea admira vehiculele de competiție în parcul tehnic amplasat în Piața Ovidiu din centrul vechi al orașului Constanța. Tot în parcul tehnic pot fi descoperite și noutățile expuse de companiile Honda Moto Romania, Agrodania, Est Bike și GTC AutoShop, care au susținut an de an dezvoltarea evenimentului 4V Rally Raid România.

În seara de sâmbătă (21 August), parcul tehnic din Piața Ovidiu va găzdui atât festivitatea de premiere, cât și un concert susținut de Dan Helciug – Tribut Queen, de la ora 21:00. 

Acțiunea încărcată cu adrenalină din 4V Rally Raid România poate fi urmărită pe site-ul 4vrallyraid.com, sau pe conturile de Facebook și YouTube ale competiției.

Asociația Club Sportiv 4V Motorsport Proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile. Valoarea totală a proiectului este de 490.029 Lei.


2 comentarii

Hardulea Marius 18 august 2021 - 21:46

Se poate merge pe traseu că privitor. Și dacă da care ar fi traseul.

Reply
Vlad 19 august 2021 - 16:15

Da, măcar locul unde se desfășoară probele speciale ar fi interesant de aflat, dacă nu și alte locuri unde pot ajunge simplii spectatori…

Reply

Lasa un comentariu