Acasa Opel Importul Opel în România, preluat de Trust Motors

Importul Opel în România, preluat de Trust Motors

de Adrian Mitrea
Opel Grandland X (sursa - Opel)

Compania românească Trust Motors devine importatorul oficial al mărcii Opel în România, parte a planului global prin care se încearcă integrarea cât mai bună a Opel în Grupul PSA Peugeot Citroën. Mărcile PSA sunt reprezentate în țară de Trust Motors, motiv pentru care și Opel se adaugă în portofoliul companiei românești care duce frâiele întregului concern francez la noi în România.

“Prin această preluare, Trust Motors își întregește portofoliul de mărci ale Grupului PSA reprezentate în România, ca importator oficial Peugeot, Citroen, DS Automobiles și Opel”, se arată într-un comunicat de presă al Trust Motors

Andrei Iacob, CEO Trust Motors, a declarat: “Este un pas înainte,important în parteneriatul cu Grupul PSA. Avem o lungă istorie de colaborare fructuoasă și sunt convins că această preluare aduce o valoare semnificativă pentru toate părțile interesate și ne va ajuta săgestionăm împreună, cu succes, provocările aduse de noua eră a mobilității și electrificării auto. Suntem pregătiți să ne adaptăm responsabil noii dimensiuni și avem experiența și resursele necesare pentru a consolida mai departe businessul Opel în România”.

Trust Motors și Opel România vor continua să își desfășoare activitatea independent, până la primirea aprobărilor din partea autorităților locale, estimată în perioada următoare. Odată finalizată preluarea, Trust Motors va integra businessul Opel în businessul său actual, cu sprijinul ambelor echipe.

Trust Motors este importatorul oficial în România al mărcilor Peugeot, Citroën și DS Automobiles, având 29 de ani de experiență în vânzări și activități post vânzare și peste 130.000 vehicule vândute. Așadar, Trust Motors este unul dintre cei mai importanți jucători din industria auto locală.

“Opel a făcut un alt pas în dezvoltarea strategiei sale de business pe piețele europene selectate, cu scopul de a deveni mai agil, flexibil și eficient, așa cum este prezentat în planul strategic PACE!. Ca parte a măsurilor sale de susținere a creșterii durabile, Opel intenționează să coordoneze businessul din România prin importatorul local independent de succes, Trust Motors SRL. Trust Motors este deja importator oficial pentru  mărcile Groupe PSA, Peugeot, Citroën și DS Automobiles”, se arată într-un comunicat de presă al Ope România.

În acest sens, un contract a fost semnat. La finalizarea tranzacției planificate, Trust Motors SRL va deveni importator pentru România prin achiziționarea businessului local Opel. Angajații Opel vor fi transferați conform legilor aplicabile (comunicare separată, la o dată ulterioară), cel mai târziu la data la care tranzacția va fi finalizată.

Această tranzacție și lansarea noului model de business sunt supuse în primul rând aprobării oficiale a autorizației de fuziune de către autoritățile în cauză.

„Această decizie reflectă încă o dată scopul planului strategic PACE! și va ajuta la stabilirea unei structuri de vânzare mai agilă, mai eficientă și, prin urmare, mai competitivă, în anumite țări europene”, a declarat Xavier Duchemin, Opel/Vauxhall Managing Director Sales, Aftersales și Marketing. „Suntem siguri că marca noastră va performa și mai bine în România, de acum înainte”.

Opel a vândut peste 9.000 de autovehicule în România în 2019 și vizează creșterea profitabilă în următorii ani.

Lasa un comentariu