Acasa Evenimente COVID-19 anulează ediția 2020 a Salonului Auto de la Geneva

COVID-19 anulează ediția 2020 a Salonului Auto de la Geneva

de Adrian Mitrea

Ediția din 2020 a Salonului Auto de la Geneva, care ar fi trebuit să fie a 90-a ediție a evenimentului, a fost anulată, din cauza coronavirusului COVID-19. Elveția invocă „forța majoră” și interzice până în 15 Martie 2020 adunările sau evenimentele care strâng laolaltă mai mult de 1.000 de persoane. Deși evenimentul fizic va fi anulat, toate mărcile participante vor continua să prezinte, online, noutățile lor, așa cum au făcut în fiecare an. Așadar, cea mai importantă noutate pentru români, Dacia electrică, va fi oricum prezentată online în data de 3 Martie 2020, moment începând cu care va fi știut designul general al modelului și unele specificații tehnice.

Anunțul oficial despre anularea Salonului Auto de la Geneva, numit pe scurt și GIMS (Geneva International Motor Show) se găsește pe site-ul evenimentului, în Engleză, și, de asemenea, poate fi citit integral mai jos, în Română.


A 90-a ediție a GIMS, care ar fi trebuit să primească reprezentanții mass media începând de Lunea viitoare, iar publicul între 5-15 Martie 2020, nu va mai avea loc. Aceasta este o decizie a Consiliului Federal din 28 Februarie 2020 care interzice adunări sau evenimente cu mai mult de 1.000 de oameni la un loc, până în 15 Martie. Decizia vine cu trei zile înainte ca expoziția să fie deschisă pentru media.

Organizatorii acceptă această decizie: „Regretăm situația, dar sănătatea tuturor participanților este preocuparea principală a noastră și a expozanților. Aceasta este o situație de forță majoră și o pierdere uriașă pentru producătorii care au investit masiv în prezența lor la Geneva. Suntem convinși că vor înțelege decizia”, a declarat Maurice Turrettini, președintele fundației. Vrem să le mulțumim tuturor celor implicați în organizarea ediției 2020 a GIMS.

Cu câteva zile înainte de eveniment, construcția standurilor era aproape gata. Acum o săptămână, la conferința de presă care anunța ediția din 2020, nu au existat indicii care să sugereze că o asemenea măsură este necesară. Situația s-a schimbat odată cu apariția primului caz al unei persoane infectate cu noul coronavirus și ca urmare a deciziei Consiliului Federal din 28.02.2020. Evenimentul este anulat din cauza acestei decizii.

Între timp trebuie organizată dezasamblarea evenimentului. Consecințele financiare pentru toți cei implicați în eveniment sunt majore și trebuie discutate în următoarele săptămâni. Un lucru este sigur: cei care au cumpărat deja bilete pentru eveniment vor primi banii înapoi. Organizatorii vor comunica acest lucru cât se poate de repede, pe site-ul oficial.

sursa: https://www.gims.swiss

Zilele de 3 și 4 Martie 2020 ar fi fost dedicate accesului presei și VIP-urilor, fiind programate conferințe de presă și interviuri. Apoi, în perioada 5-15 Martie, salonul ar fi fost deschis pentru public. În mod tradițional GIMS are loc în luna Martie a fiecărui an, iar primele două zile ale evenimentului sunt dedicate presei.

Următorul mare salon auto european care figurează în calendar este cel de la Paris (1-11 Octombrie 2020).


Lasa un comentariu