Acasa Industrie Vitesco Technologies s-a lansat oficial. Are peste 3.000 angajați în România

Vitesco Technologies s-a lansat oficial. Are peste 3.000 angajați în România

de Adrian Mitrea

Vitesco Technologies este o nouă companie auto din zona furnizorilor, fiind specializată în producție, cercetare și dezvoltare, cu focus pe electromobilitate. Procesul prin care a luat naștere Vitesco Technologies, desprins din Continental, a durat circa un an și a presupus împărțirea echipelor din toată lumea astfel încât divizia Powertrain a Continental să devină Vitesco Technologies. Prin noua companie grupul-mamă promite să răspundă și mai prompt la schimbările pe care le presupune electromobilitatea.

În România, Vitesco Technologies își desfășoară activitatea de inginerie (R&D) în Timișoara, Sibiu și Iași, iar în Brașov au loc operațiuni de producție. Numărul de angajați total în România este de 3.000, urmând ca echipele să fie extinse în următorii ani.

Vitesco Technologies România este condusă de Cristian Mihaly, care a lucrat timp de 18 ani în grupul Continental. Sediul central pe țară este în Timișoara.

La nivel global Vitesco Technologies este condusă de Andreas Wolf și are sediul central în Regensburg, de aici fiind coordonată activitatea în 50 de locații la nivel global (40.000 angajați).

Ținta noastră este mobilitatea curată și durabilă. Pentru realizarea acesteia, transformăm partea centrală a vehiculului într-una inteligentă și electrică. Sunt foarte mulțumit de dinamismul noii noastre identități de marcă. Scoate în evidență poziția de lider în tehnologii curate, astăzi și în viitor.

Andreas Wolf, CEO Vitesco Technologies

Dând autonomie Vitesco Technologies și separând de grupul-mamă activitățile powertrain, Continental reacționează la schimbările rapide de cerințe din industria auto. În parte, reducerea drastică a emisiilor se află în vârful agendei politice și sociale din întreaga lume. În funcție de regiune, această dezvoltare progresează cu viteze diferite, se arată într-un comunicat de presă al Vitesco Technologies.

Flexibilitatea este la ordinea zilei. Din perspectivă globală, toate tipurile de tracțiuni sunt solicitate. Misiunea noastră este de a le face curate, eficiente și accesibile. Acest lucru poate fi realizat prin electrificare. Ca o companie independentă putem răspunde acum mai rapid și mai eficient la cerințele industriei noastre și să ne valorificăm mai bine punctele forte. Vrem să jucăm un rol principal în electrificarea autovehiculului.

Andreas Wolf, CEO Vitesco Technologies

Numele vine din latinescul „vita” (viață). Reprezintă energie, viteză și agilitate. Adăugarea „Technologies” consolidează revendicarea ca furnizor de tehnologii inovatoare, de pionierat, și servicii pentru mobilitate durabilă. Cu formele sale curgătoare, sigla „Vitesco” reprezintă, pasiunea, dinamismul și mișcarea.

Sistemele de propulsie ale autovehiculelor trec în prezent prin cea mai mare schimbare din toate timpurile. Cota estimată de 50 la sută de vehicule electrice și hibride până în 2030, oferă oportunități excelente în domeniul electromobilității. În special, hibridizarea ușoară a motoarelor cu combustie va avea o importanță enormă în următorii ani, se arată într-un comunicat de presă al Vitesco Technologies.

Compania este capabilă să furnizeze electrificare completă dintr-o singură sursă. Portofoliul include tehnologii pentru electrificarea de 48 V, motoare electrice, precum și electronice performante pentru motoare hibride și vehicule cu baterie.

Competențele dezvoltate de-a lungul deceniilor în cadrul Continental continuă să facă parte din activitatea principală: electronică, senzori și actuatoare. Acestea vor fi în continuare indispensabile în toate scenariile viitoare ale sistemelor de propulsie.

3 comentarii

P. Manolache 17 septembrie 2020 - 22:29

Vitesco, felicitări !!!
Electromobilitate există de mult, dar legată de ” sârma de alimentare „…( tramvai, troleibuz, tren ).
Primele încercări ” auto „, au fost cu ” mașina electrică „, dar a pierdut definitiv în fața ” masinii termice „… Azi, ne ” otrăvește ” CO2… și încercăm să ne întoarcem la ” prima dragoste „…care poartă
aceeași ” tumoare malignă ” … ACUMULTORUL !!!
Există tratament, o mare surpriză pentru adevărata
electromobilitate !!!

Reply
Ana Maria 29 martie 2021 - 07:32

Doresc Angajare la dvs

Reply
Andreea 23 august 2022 - 23:01

Buna ziua! As dori un numar de telefon sau o adresa de e-mail unde sa pot trimite un C.V. Multumesc!

Reply

Lasa un comentariu