Acasa Piata Auto (P) Pericolele cumpărării unei mașini de ocazie – Comandați un raport VIN cu istoricul complet al vehiculului

(P) Pericolele cumpărării unei mașini de ocazie – Comandați un raport VIN cu istoricul complet al vehiculului

de Adrian Mitrea

Șoferii care aleg să cumpere o mașină de ocazie sunt de multe ori atrași de prețul vehiculului și de informațiile la fel de promițătoare precum kilometraj redus, lipsă accidente, proprietar unic etc… În unele situații, o astfel de ofertă ar putea ascunde unele pericole, fie din cauza manipulării informațiilor, fie din cauza ascunderii sub preș a unora care ar putea îndepărta cumpăratorul autovehiculului aflat la vânzare. Există o soluție la indemână, simplă, ieftină și disponibilă online care ne va îndepărta temerile legate de mașina second hand: comandați un raport VIN cu istoricul complet al vehiculului.

Numărul VIN este tipărit pe certificatul de înmatriculare al mașinii la litera E. Fizic, numărul VIN poate fi identificat pe o plăcuță de indentificare situată pe unul dintre pragurile ușilor din față sau pe un element nedemontabil din interiorul mașinii. De asemenea, numărul de șasiu mai poate fi ștanțat pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau afișat sub parbriz. Soluția simplă este să-l cereți vânzătorului sau poate se află în anunțul mașinii.

Numărul VIN (Vehicle Identification Number) conține informații despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Producătorul poate codifica destinația pieței de desfacere a autovehiculului. Apoi, numărul VIN vă prezintă istoricul detaliat al autoturismului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, kilometraj real, daune ale autovehiculului precum inundarea mașinii în urma unui accident sau a unei catastrofe naturale. În baza numărului VIN puteți ști dacă autovehiculul este furat sau nu.

Acestea sunt doar câteva din informațiile de bază, dar veți dori să știți și mai mult. Dacă mașina a fost înmatriculată și a circulat în Statele Unite ale Americii unii vânzători ar putea ascunde acest lucru bazându-se pe faptul că nu este ușor de aflat această parte a istoriculului vehiculului. Ei bine, verificareavin.ro oferă un raport adițional exclusiv cu informații despre istoricul circulației în SUA, dacă mașina a fost înmatriculată pe continentul american. 

Înainte de a cumpăra o mașină de ocazie verificați singuri istoricul ei, nu riscați să aruncați banii pe o mașină care vă va face probleme și care va necesita o mulțime de reparații suplimentare.


Acesta este un articol publicitar (P), transmis redacției 0-100.ro spre publicare și plătit de verificareavin.ro.


4
Lasa un comentariu

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HondaFanemip Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
mip
Cititor
mip

salut Adi, e discutabila si chestia asta. intr-adevar reduce mult din risc, dar nu-l elimina complet; sint inscrise date de la garaje independente si reprezentante, dar nu toate sint oneste, nu toate inregistreaza kilometrajul masinii, nu toate garajele sint legate la o arhiva centralizata unde sa se poata inregistra datele masinii … si atuci apar sincope. personal am luat un vw golf de la reprezentanta vw, dupa ceva vreme am bagat de seama ca motoru consuma ulei, la inceput mai putin, apoi, cum trecea timpul si kilometrii, consumul se marea – exponential as zice … am vazut raportul carfax, apoi… Citeste mai mult »

Fane
Cititor
Fane

Ai dreptate! Eu am cumparat de la o reprezentanta o masina adusa de afara. Am luat un raport de la Auto DNA. Acolo scria doar data fabricatiei, dotarile din fabrica, culoare, etc. Nimic despre km, nimic despre evenimente rutiere. Dealerul de la care am cumparat mi-a zis ca masina fusese lovita si mi-a zis si ce daune avusese. Ei au luat-o lovita, au reparat-o, avand service autorizat, si mi-au vandut-o mie. Am fost de acord sa o iau asa fiindca daunele erau mici, doar tinichigie, fara mecanica, fara elemente structurale afectate iar oamenii mi-au dat si un an garantie. Daca… Citeste mai mult »

mip
Cititor
mip

@Fane … eu am descris mai sus experienta mea … din Canada … asa ca nu iti fa iluzii ca occidentalii-s mai corecti … si aci ca sa fi sigur, e bine sa cunosti persoana … altfel e loterie !!! cit despre dealer-ul ce mi-a vindut masina, era dealer vw, avea probleme ascunse … pe care le-am depistat ulterior … garantia de baza e de o luna, sau 1.700 km … in cazul tau au fost baieti buni si au reparat-o inainte sa ti-o dea … drumuri bune sa ai ! ps: de cite ori am luat masini uzate am… Citeste mai mult »

Honda
Cititor

The main but not only value of this reports is that you can have pictures of broken car after accident. Just take a look at the examples: https://ro.vin-info.com/exemple-de-rapoarte and what’s more information they are providing are not only from workshops but from insurance companies either.