Acasa Saloane Auto VIDEO: Skoda Kamiq, prim contact la Geneva. Skoda Vision iV arată direcția electrică a mărcii

VIDEO: Skoda Kamiq, prim contact la Geneva. Skoda Vision iV arată direcția electrică a mărcii

de Adrian Mitrea

Skoda Kamiq Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Kamiq, premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva (5-17 Martie), se alătură familiei de SUV-uri și crossover-e a Skoda, fiind cel mai mic și mai accesibil dintre ele. După Kodiaq și Karoq, Skoda Kamiq păstrează tipicul denumirilor Skoda pentru acest tip de vehicule, care încep cu litera „K” și se termină cu litera „q”. O noutate este și Skoda Scala, adusă pentru prima dată în fața unui public atât de numeros. Atât Scala, cât și Kamiq, sunt modele complet noi în gama Skoda. Despre ele, dar și despre conceptul electric Skoda iV, am realizat o scurtă prezentare video de la Geneva.

Skoda Scala va fi disponibilă inclusiv pe piața din România începând cu vara acestui an, iar Kamiq va ajunge în showroom-uri la toamnă. Ambele modele trasează o direcție nouă de design pentru Skoda, care include acum mai puține muchii ascuțite și mai multe trăsături fluide.

Inclusiv la nivelul finisajelor din interior se petrec niște schimbări: textura materialelor plastice și cauciucate se schimbă odată cu aceste modele (Skoda ii spune structură tip cristal), iar pachetele de tehnologii disponibile pe modelele mai scumpe ale Skoda sunt implementate și pe aceste modele noi cu o viteză fără precedent.

citește AICI și alte noutăți de la Salonul Auto de la Geneva 2019

O dotare specifică modelului Scala este portbagajul acționat electric – opțiune indisponibilă până acum în zona mașinilor compacte accesibile.

Deși alte mărci ale Volkswagen Group au modele hatchback consacrate în ofertă de ani de zile, cum ar fi Golf și Leon, Skoda a avut în acest segment doar Octavia, care prin caroseria sa versatilă – cu aspect de sedan și funcționalități de hatchback – a reușit cu brio să joace acest dublu rol. Doar că mai nou Octavia va primi o mână de ajutor, în segmentul compact, de la Skoda Scala.

Atât pentru Scala, cât și pentru Kamiq, gama de motorizări este formată din trei motorizări pe benzină și una diesel:

  • 1.0 TSI 95 CP / 175 Nm 5 MT
  • 1.0 TSI 115 CP / 200 Nm 6 MT
  • 1.5 TSI 150 CP / 250 Nm 6 MT sau DSG 7
  • 1.6 TDI 115 CP / 250 Nm SCR AdBlue 6 MT sau DSG 7

Tehnologii precum Front Assist și Lane Assist vin încă din echiparea standard, pentru ambele modele.

În următorii patru ani Skoda a anunțat la Geneva că va investi două miliarde Euro în sisteme de propulsie alternative și servicii de mobilitate, iar până la final de 2022 marca cehă va avea zece modele electrificate.

Direcția electrică a Skoda este sugerată și de conceptul iV.

Kamiq poate avea faruri full LED și iluminare statică în viraj, iar luminile de semnalizare din față au iluminare dinamică (se aprind progresiv de la interior spre exterior). Bordul digital disponibil pe acest model (10,2 inch) are cinci teme de afișare (Clasic, Extins, Modern, Basic și Sport).

Sistemul multimedia de top, din cele trei versiuni disponibile, are un ecran de 9,2 inch și tehnologie de comunicație prin eSIM.

Pentru variantele echipate cu ACC (cruise control adaptiv), plaja de lucru pentru acesta este între 0 și 210 km/h, având și funcție stop & go. Sistemul de asistență pentru lateral-spate, Side Assist, poate detecta mașini care sunt la 70 m distanță.

Skoda Kamiq Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Vision iV Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Vision iV Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Vision iV Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Vision iV Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda @ Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)


Producția acestui material a fost realizată cu sprijinul Skoda România, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul). Așadar, este o prezentare plătită din punctul de vedere al producției, fără a fi însă un advertorial.

5 comentarii

Lucian D 26 martie 2019 - 12:55

Interesanta prezentarea si va multumesc. La anul fac 20 de ani de cand conduc Skode si pot sa va spun ca e un producator foarte serios iar masinile lor iti ofera exact ceea ce asteptai de la ele, constant in timp, fara modificari semnificative odata cu uzura normala datorita varstei. Sunt uimit totusi ca mai pastreaza un model Diesel in oferta, dupa ce fratiorul lor mai mare si mai puternic german s-a facut de rasul lumii cu pacaleli la emisiile de CO2 din softul computerului de bord. Dupa cum stim cu totii, altenativa „mai verde” la Diesel este Electrica si Hybrida (electric+benzina), iar alternativa „un pic mai verde” la Benzina este Hybrida (gaz natural comprimat/CNG/GNC + benzina). Despre acest hibrid din urma vroiam sa va intreb, de ce nu avem nici un detaliu de la Skoda despre motorizarea CNG si cand va veni pe piata Scala/Kamiq cu GNC? L-au anuntat, stiu ca Seat si VW parca au modele la vanzare cu aceste motoare, sunt apreciate ca fiind verzi, etc, dar noua aici in Romania nu ni se spune nimic de astea. Stiti ceva mai mult? Multumesc pentru raspuns.

Reply
Adrian Mitrea 26 martie 2019 - 13:36

Salut, Lucian, și eu îți mulțumesc pentru comentariu și pentru că aduci în discuție CNG.
Din discuțiile de până acum cu Porsche România știu că există mare interes spre comercializarea modelelelor cu CNG, dar lipsește infrastructura. Spre deosebire de 100% electric, unde inclusiv dealerii (Skoda sau restul din grup) se pot implica activ, la CNG e mai complicat.
Pe scurt, toate modelele Volkswagen disponibile cu CNG pe piașa internațională pot fi comandate și în România, dar probabil din 2020 vei avea infrastructură decentă în România pentru alimentarea lor. Sunt inițiative în curs de implementare pe partea de infrastructură și la AFM / Min. Mediului există programe în acest sens, în curs de avizare și implementare.

Reply
Lucian D 26 martie 2019 - 15:51

Adrian, multumesc frumos pentru raspunsul profi! Folosesc ocazia sa-ti marturisesc ca am citit articolele tale despre electrice-hibride si sincer te felicit pentru ca iesi din tiparele obisnuite ale jurnalismului auto si oferi chiar informatii reale si utile. Rugamintea mea este sa ai in vedere in viitor (cat mai apropiat) sa ne scrii si despre CNG, eventual cu drive test explicitat. Din ce stiu eu, deja in Bucuresti e o statie CNG publica dezvoltata de Engie in apropierea autobazei STB Militari-Preciziei, deci macar pentru zona asta a orasului avem de unde incarca gaz natural! Pe curand cu CNG in articol! 🙂

Reply
Adrian Mitrea 27 martie 2019 - 21:18

Cu plăcere, Lucian! Mulțumesc pentru aprecieri!
Va veni și vremea CNG-ului, sunt convins, dar până atunci mai e un pic. Deci și un eventual review mai are un pic de așteptat. Oricum, eu sau 0-100.ro aici suntem, deci poți să răsfoiești site-ul din când în când dacă îți place ce găsești aici. Seară frumoasă!

Reply
Lucian D 29 martie 2019 - 12:03

Multumesc la randul meu! Inclusiv pentru faptul ca veti avea in vedere in viitor si CNG-ul la studiu. Si DA, chiar imi place ca gasesc informatii foarte interesante la voi pe site. Toate cele bune! Lucian Dragomir

Lasa un comentariu