Acasa Saloane Auto VIDEO: Skoda Kamiq, prim contact la Geneva. Skoda Vision iV arată direcția electrică a mărcii

VIDEO: Skoda Kamiq, prim contact la Geneva. Skoda Vision iV arată direcția electrică a mărcii

de Adrian Mitrea

Skoda Kamiq Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Kamiq, premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva (5-17 Martie), se alătură familiei de SUV-uri și crossover-e a Skoda, fiind cel mai mic și mai accesibil dintre ele. După Kodiaq și Karoq, Skoda Kamiq păstrează tipicul denumirilor Skoda pentru acest tip de vehicule, care încep cu litera „K” și se termină cu litera „q”. O noutate este și Skoda Scala, adusă pentru prima dată în fața unui public atât de numeros. Atât Scala, cât și Kamiq, sunt modele complet noi în gama Skoda. Despre ele, dar și despre conceptul electric Skoda iV, am realizat o scurtă prezentare video de la Geneva.

Skoda Scala va fi disponibilă inclusiv pe piața din România începând cu vara acestui an, iar Kamiq va ajunge în showroom-uri la toamnă. Ambele modele trasează o direcție nouă de design pentru Skoda, care include acum mai puține muchii ascuțite și mai multe trăsături fluide.

Inclusiv la nivelul finisajelor din interior se petrec niște schimbări: textura materialelor plastice și cauciucate se schimbă odată cu aceste modele (Skoda ii spune structură tip cristal), iar pachetele de tehnologii disponibile pe modelele mai scumpe ale Skoda sunt implementate și pe aceste modele noi cu o viteză fără precedent.

citește AICI și alte noutăți de la Salonul Auto de la Geneva 2019

O dotare specifică modelului Scala este portbagajul acționat electric – opțiune indisponibilă până acum în zona mașinilor compacte accesibile.

Deși alte mărci ale Volkswagen Group au modele hatchback consacrate în ofertă de ani de zile, cum ar fi Golf și Leon, Skoda a avut în acest segment doar Octavia, care prin caroseria sa versatilă – cu aspect de sedan și funcționalități de hatchback – a reușit cu brio să joace acest dublu rol. Doar că mai nou Octavia va primi o mână de ajutor, în segmentul compact, de la Skoda Scala.

Atât pentru Scala, cât și pentru Kamiq, gama de motorizări este formată din trei motorizări pe benzină și una diesel:

  • 1.0 TSI 95 CP / 175 Nm 5 MT
  • 1.0 TSI 115 CP / 200 Nm 6 MT
  • 1.5 TSI 150 CP / 250 Nm 6 MT sau DSG 7
  • 1.6 TDI 115 CP / 250 Nm SCR AdBlue 6 MT sau DSG 7

Tehnologii precum Front Assist și Lane Assist vin încă din echiparea standard, pentru ambele modele.

În următorii patru ani Skoda a anunțat la Geneva că va investi două miliarde Euro în sisteme de propulsie alternative și servicii de mobilitate, iar până la final de 2022 marca cehă va avea zece modele electrificate.

Direcția electrică a Skoda este sugerată și de conceptul iV.

Kamiq poate avea faruri full LED și iluminare statică în viraj, iar luminile de semnalizare din față au iluminare dinamică (se aprind progresiv de la interior spre exterior). Bordul digital disponibil pe acest model (10,2 inch) are cinci teme de afișare (Clasic, Extins, Modern, Basic și Sport).

Sistemul multimedia de top, din cele trei versiuni disponibile, are un ecran de 9,2 inch și tehnologie de comunicație prin eSIM.

Pentru variantele echipate cu ACC (cruise control adaptiv), plaja de lucru pentru acesta este între 0 și 210 km/h, având și funcție stop & go. Sistemul de asistență pentru lateral-spate, Side Assist, poate detecta mașini care sunt la 70 m distanță.

Skoda Kamiq Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Vision iV Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Vision iV Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Vision iV Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda Vision iV Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)

Skoda @ Geneva 2019 (sursa – skoda-storyboard.com)


Producția acestui material a fost realizată cu sprijinul Skoda România, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul). Așadar, este o prezentare plătită din punctul de vedere al producției, fără a fi însă un advertorial.

5
Lasa un comentariu

avatar
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Adrian MitreaLucian D Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
Lucian D
Cititor
Lucian D

Interesanta prezentarea si va multumesc. La anul fac 20 de ani de cand conduc Skode si pot sa va spun ca e un producator foarte serios iar masinile lor iti ofera exact ceea ce asteptai de la ele, constant in timp, fara modificari semnificative odata cu uzura normala datorita varstei. Sunt uimit totusi ca mai pastreaza un model Diesel in oferta, dupa ce fratiorul lor mai mare si mai puternic german s-a facut de rasul lumii cu pacaleli la emisiile de CO2 din softul computerului de bord. Dupa cum stim cu totii, altenativa „mai verde” la Diesel este Electrica si… Citeste mai mult »