Acasa Industrie Visteon angajează 400 de ingineri software în România, în zona Timișoara

Visteon angajează 400 de ingineri software în România, în zona Timișoara

de Adrian Mitrea

(sursa – Visteon)

Compania americană Visteon, furnizor de top pentru industria auto, a anunțat că angajează 400 de ingineri software în România, până în 2020. Centrul de cercetare și dezvoltare (R&D) este amplasat în Timișoara și are ca obiectiv dezvoltarea de software pentru sisteme electronice de bord pentru producatori auto precum Ford, Renault, Nissan, Mazda, BMW, General Motors, Honda, PSA Peugeot Citroen, Jaguar Land Rover, Damler și alții. Din anunțurile de angajare postate de companie reiese că bazinul de forță de muncă este extins și la orale precum Arad și Oradea, precum și la alte orașe din România, în cazul în care ingerii doresc să se mute mai aproape de singurul sediu Visteon din România.

La nivel mondial Visteon are circa 10.000 de angajați distribuiți în 19 țări. În România compania americană vrea să ajungă la un număr de 400 de angajați în Timișoara, până în 2020, toți ingineri care să fie implicați în proiectele globale de cercetare și dezvoltare pentru software-ul electronicelor de bord din mașini.

Potrivit anunțurilor companiei americane, sunt căutați ingineri cu 1-5 ani vechime în domeniu, făcând cererea de forță de muncă în industria auto să crească și mai mult în zona de Vest a țării, unde sunt puternic localizate și companii precum Continental și Porsche.

Interesul arătat de Visteon în a deschide, pentru început, un centru R&D în România arată cât de mari sunt șansele ca țara noastră să devină un pol important al ingineriei auto, până acum fiind cunoscută și dezvoltată mai mult partea de producție.

Timișoara și orașele vecine se bucură în prezent de beneficiile colaborării dintre companiile mari din auto cu școlile profesionale și universitățile tehnice, elevii și studenții din regiune fiind mai bine pregătiți pentru a fi absorbiți de piața muncii locală.

AICI sunt pozițiile la care poți aplica în cadrul companiei.


Realizarea acestui material a fost făcută cu sprijinul Visteon, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul). Așadar, este un articol plătit din punctul de vedere al producției, fără a fi însă un advertorial.

1 comentariu

Achim Constantin 7 martie 2019 - 10:15

Exista interes pentru cercetare in domeniul vehiculelor autonome la Centrul Tehnic Renault cu locatia Titu ?.
Am o inventie in domeniul robotilor autonomi cu posibila aplicatie si la masini. Daca exista interes, va rog sunati la numarul de telefon 0721671345, numele meu este Achim Constantin si locuiesc in Deva.

Reply

Lasa un comentariu