Acasa Ford Directorul general al Ford România, Attila Szabo, a devenit și director general al Ford Cehia

Directorul general al Ford România, Attila Szabo, a devenit și director general al Ford Cehia

de Adrian Mitrea

Attila Szabo (sursa – Ford)

Directorul general (CEO) al Ford România, Attila Szabo, a fost numit și director general al Ford Cehia, începând cu 1 Ianuarie 2019, el având o experiență de peste 17 ani în cadrul Ford Motor Company. Attila Szabo conduce Ford România (mai exact Compania Națională de Vânzări; fabrica Ford din Craiova are alt director general – n.r.) din Ianuarie 2016, iar după trei ani petrecuți în această funcție preia, iată, și funcția de director general pentru Ford Cehia.

În cei 17 ani de când lucrează pentru Ford Motor Company, Attila Szabo a ocupat diferite funcții, de la director de vânzări flote și director de vânzări Ford Ungaria și piețele europene directe, la manager prețuri în cadrul Ford Europa.

„Noua funcție se adaugă rolulului său de director general al Ford România. El va supraveghea operațiunile Ford atât în Republica Cehă, cât și în România”, a anunțat Ford.


Ford a infiintat Compania Nationala de Vanzari (CNV) din Romania în August 2010, la doi ani după ce a preluat uzina din Craiova, unde compania a investit până acum circa 1,5 miliarde Euro în producția de motoare și vehicule, transformând astfel fabrica în una dintre cele mai moderne și competitive unități de producție pe care compania le deține în prezent.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, promovează și asigură service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri și autovehicule electrice Ford, precum și autovehicule premium Lincoln; oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și urmărește planul de a deveni lider în domeniile electrificare, autovehicule autonome și soluții de mobilitate. Ford are aproximativ 202.000 de angajați în toată lumea.

Ford Europa, parte a Ford Motor Company, produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 54.000 de angajați proprii și aproximativ 69.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate.

În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de unități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 (același an în care a fost fondată Ford Motor Company), iar producția europeană a început în 1911.

1 comentariu

Fabian 18 decembrie 2020 - 01:29

Ar trebui ca Ford Craiova sa- si testeze psihic angajatii. Locuieste in vecinatatea mea o familie care lucreaza in aceasta uzina. Niste oameni primitivi, beau toata ziua bere, chefuiesc, trag cu petarde, arunca mizeria lor in alte curti, arunca masca pe jos, ignora cosurile proapat puse.
Cum este posibil sa existe oameni asa de rudimentari, pana la urma, suntem in mileniul III, este bine sa- i treceti prin niste cursuri de educatie elementara. Se pare ca nu a avut cine sa- i instruiasca, este clar, dar serviciul ar trebui sa- i disciplineze. Este neplacut sa- ti desfasori activitatea langa asemenea primitivi.

Reply

Lasa un comentariu