Acasa Evenimente Auto Cobălcescu a devenit și dealer MINI. Acum reunește sub același acoperiș Dacia, Renault, Nissan, BMW și MINI

Auto Cobălcescu a devenit și dealer MINI. Acum reunește sub același acoperiș Dacia, Renault, Nissan, BMW și MINI

de Adrian Mitrea

Inaugurare MINI Auto Cobalcescu (sursa – BMW Group Romania)

Marca britanică MINI are un nou dealer în București, compania locală Auto Cobălcescu, consacrată încă din 2009 ca fiind cel mai mare dealer din România, ca suprafață construită. Activitățile dealerului au fost concentrate pe mărcile Dacia, Renault și Nissan, dar în timp a încercat să comercializeze și mărci precum Saab (marcă defunctă), SsangYong și Suzuki. În cele din urmă, în spațiul din clădire pe unde s-au perindat fără succes toate aceste mărci, Auto Cobălcescu a obținut licența pentru a deveni dealer BMW (din Decembrie 2015), apoi și pentru BMW i (din 2018), iar mai nou și pentru MINI (tot o marcă a BMW Group).

Înaugurarea oficială a centrului MINI Auto Cobălcescu a avut loc în data 8 Noiembrie 2018, cu un proiect de artă semnat de Amirou Diallo. Inițiativa are la bază o colaborare existentă între Diallo și MINI: în luna Aprilie 2018 acesta a prezentat o serie de patru picturi reunite sub titlul „British Icons”, dedicate unor repere britanice reprezentative, cu interpretări ale Union Jack ca temă recurentă.

Inaugurare MINI Auto Cobalcescu (sursa – BMW Group Romania)

Acum, Diallo a realizat un portret al unei personalităţi din România, Constantin Brâncuşi. Portretul lui Constantin Brâncuşi semnat de Amirou Diallo va fi scos la licitaţie prin platforma on-line a casei de licitaţii Lavacow în data de 19 Decembrie 2018, la ora 20:00. Banii astfel obţinuţi vor fi donaţi către unul din proiectele caritabile britanice din România, la alegerea cumpărătorului: Hospice Casa Speranţei, Little People sau Light into Europe.

Inaugurare MINI Auto Cobalcescu (sursa – BMW Group Romania)

Interesant și faptul că orice client de MINI al Auto Cobălcescu poate opta să-și personalizeze mașina, gratuit, cu un autocolant inspirat din portretul lui Brâncuşi. Personalizarea MINI a fost mereu un element distinctiv al mărcii, a fost un instrument care a amintit de istorie, tradiţii sau originile britanice ale mărcii. Noul proiect pregătit alături de Amirou Diallo, cu o transformare plină de culoare, este o formulă exclusivă care marchează lansarea MINI Auto Cobălcescu şi proiectul organizat în cadrul acestui eveniment.

Tema dialogului intercultural a fost completată de un recital susţinut de artiştii Theodor Andreescu (vioară) şi Mădălina Petre (chitară şi voce).

Inaugurare MINI Auto Cobalcescu (sursa – BMW Group Romania)

Printre personalitățile care au fost prezente la eveniment s-au numărat Ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Andrew James Noble, însuși artistul Amirou Diallo, vicepreședintele Camerei de Comerţ Britanică-Română, Colin Lovering, și directorul general al BMW Group România, Wolfgang Schulz.

Amirou Diallo si Andrew Noble (sursa – BMW Group Romania)

În cei 60 de ani de prezență în industria auto, Auto Cobălcescu a livrat peste 40.000 de mașini către clienți .

„Brâncuşi reprezintă pentru mine un ideal autentic. Un inovator, neînţeles poate de mulţi la vremea lui, care şi-a urmărit viziunea. Acum este un artist universal recunoscut, care inspiră şi care este asumat de noi ca un ambasador adevărat. Imaginea lui mă provoacă să îl pictez, încercând să îi cuprind de fiecare dată o altă stare şi datorinţa versatilităţii privirii ce ascunde un mister tipic interbelic. Majoritatea fotografiilor pe care le ştim cu el sunt alb negru, aşa că am ales că merită un portret plin de culoare, plin de viaţă, aşa cum şi lucrările sale transmit vitalitate şi bucurie”, a declarat Amirou Diallo.

El își descrie arta ca fiind „urbană”, bazată pe spontaneitate cu inspiraţii din graffiti, jazz și sculptură. Lucrările sale, care se definesc printr-o alternanţă de abstract şi figurativ, descompun subiectul şi îl lasă redescoperit în imaginaţia privitorului. Suprapunerea de straturi de culoare, de fiecare dată marcată de contraste puternice, creează imaginea unui spaţiu bidimensional, al unui perete peste care trecerea timpului a lăsat urme puternice şi încercă să ascundă mesajul. Un perete ca o fereastră către o lume personală.

Inaugurare MINI Auto Cobalcescu (sursa – BMW Group Romania)

Inaugurare MINI Auto Cobalcescu (sursa – BMW Group Romania)

Inaugurare MINI Auto Cobalcescu (sursa – BMW Group Romania)

Inaugurare MINI Auto Cobalcescu (sursa – BMW Group Romania)

Lasa un comentariu