Acasa Evenimente VIDEO: În vizită la Salonul Auto București & Accesorii 2018. Prezentarea noutăților POV

VIDEO: În vizită la Salonul Auto București & Accesorii 2018. Prezentarea noutăților POV

de Adrian Mitrea

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2018 (sursa – Adrian Mitrea)

Salonul Auto București & Accesorii (11-21 Octombrie) aniversează odată cu această ediție 25 de ani de la primul eveniment de acest gen ținut în România (în 1993), iar în clipul aveți un tur complet al evenimentului, cu video de tip POV (Point Of View / Person View). La fel ca și edițiile anterioare ale SAB & A, organizatorul este compania Premium Expo, prin Albert Kiss și Sorin Rădăcineanu – acesta din urmă fiind chiar fiul celui care a organizat în 1993 prima expoziție auto din România.

Peste 350 de autovehicule sunt expuse la Salonul Auto București & Accesorii, eveniment deschis publicului între 11-21 Octombrie 2018, la Romexpo. Printre petele de culoare de la eveniment se numără un prototip electric creat de o firmă care face conversii ale mașinilor tradiționale în automobile electrice, precum și inventatorul Adrian Roșca, creatorul unui concept de mobilitate care poate deplasa un vehicul cu o forță de până la 6 G, în orice direcție. Pe lângă acestea multe automobile de serie elecrice, hibride, pe benzină și diesel. Prin cele mai recente modele prezentate publicului la acest eveniment se numără noul Ford Focus, Jaguar I-PACE (electric), Hyundai Ioniq Electric și Nissan Leaf (electric). Sunt expuse și multe automobile istorice, românești și străine. Prețul unui bilet este de 35 Lei, iar copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.

Salonul Auto București & Accesorii (SAB&A) nu trebuie confundat cu Salonul Internațional Auto București (SIAB). Sunt două evenimente distincte cu temă auto, având organizatori diferiți. Evenimentul care tocmai și-a deschis porțile pune accentul pe implicarea dealerilor și firmelor de servicii auto, pe când evenimentul ținut în primăvară, și care are în titulatură și particula Internațional, este susținut și de marii importatori de autovehicule. Simplu spus, SAB&A = dealeri, vânzări, servicii, accesorii.

Locul de desfășurare este același, în partea nouă a complexului Romexpo (pavilionul B2), mașinile fiind expuse pe o suprafață de peste 25.000 mp, din care 10.000 mp la interior și 16.000 mp la exterior. SAB&A este urmașul primului salon auto ținut în România (în 1993), fiind acum organizat de Premium Expo, prin Albert Kiss și Sorin Rădăcineanu – fiul celui care a organizat SAB după Revoluție. Ediția din acest an este aniversară pentru că se împlinesc 25 de ani de la organizarea primei ediții.

Program

  • Joi, 11 Octombrie: 12:00-20:00 – acces liber.
  • Vineri, 12 Octombrie-Sâmbătă, 20 Octombrie, zilnic: 10:00-20:00 – preț bilet 35 Lei.
  • Duminică, 21 Octombrie: 10:00-18:00 – preț bilet 35 Lei.

Accesul copiilor sub 7 ani și al persoanelor cu dizabilități este gratuit.

Locație: Noul Pavilion B2 şi platforma exterioară Romexpo.

Evenimente conexe în cadrul Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2018

  • Demonstraţii de supraviețuire urbană Dan Dumitru, 14 şi 20 Octombrie.
  • Sărbătoarea Automobilului Clasic – 18 Octombrie.
  • Seminar ACAROM – Învățământul Profesional Dual – alternativa viabilă pentru pregătirea forței de muncă în industria auto – 18 Octombrie.
  • Lansarea manualului de siguranţă rutieră – 20 Octombrie, standul Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul va avea loc în prezența lui Sorin Greceanu, reprezentant BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România), comisarului-şef de Poliţie Costin Titel Tătuc, director adjunct – Direcţia Rutieră, reprezentanților de la Direcția Rutieră, psihologi și sociologi.

Mărcile care expun automobile la SAB&A, prin dealerii lor (și unii importatori) sunt: Abarth, Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Isuzu, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Piaggio, SEAT, Skoda, smart, Suzuki, Toyota și Volvo.

Lasa un comentariu