Acasa Foto Renault Arkana intră pe tărâmul SUV coupe. Un fel de „X4 al săracului”

Renault Arkana intră pe tărâmul SUV coupe. Un fel de „X4 al săracului”

de Adrian Mitrea

Renault Arkana va fi un nou SUV în gama mărcii franceze Renault, având aspect de coupe – o premieră pentru mărcile de volum. Practic Renault devine primul brand accesibil care încearcă să replice succesul pe care BMW îl are cu X6 și X4. După dimensiuni, Renault Arkana este un SUV coupe de segment C, fiind un fel de „BMW X4 al săracului”.

Prezentat ca show car, Renault Arkana are deja designul finalizat și îl vom vedea în producția de serie în curând (2019) fără prea mari modificări. Mașina sub formă de concept gata de producție va fi expusă fizic în premieră la Salonul Internațional Auto de la Moscova (Rusia). Mașina a fost dezvăluită și prezentată de Nicolas Maure, actual șef al AvtoVAZ și fost director general și președinte al Renault România.

Mașina de serie va fi lansată mai întâi pe piața din Rusia, în 2019, iar ulterior va fi introdusă și pe alte piețe. Modelul va fi prosus și în Asia și alte regiuni, spune Renault, urmând să aibă parte de anumite adaptări specifice acelor piețe.

Renault spune că Arkana combină eleganța unui sedan cu robustețea unui SUV. Mașina, cel puțin în această fază în care este show car, are roți de 19 inch.

Renault vrea să ajungă la vânzări anuale de 5 milioane unități până în 2022, iar Arkana va juca un rol cheie în atingerea acestui obiectiv. Compania auto franceză n-a avansat momentan ținte de vânzări, dar e clar că la capacitate de producție maximă (probabil prin 2020-2021), Arkana va fi comercializat în peste 200.000 de exemplare pe an, la nivel mondial. Desigur, aceste estimări și volume vor putea fi atinse doar dacă mașina va confirma pe piață și publicul va primi acest model cu entuziasm.


Link-uri utile

5 comentarii

Jay 30 august 2018 - 17:01

„…un fel de „BMW X4 al săracului”. Avem un obicei putin cam…hmmm…romanesc, in media, de a ne pozitiona dispretuitor fata de obiectele care nu sunt in topul listelor de preturi. Gen, daca n-ai Mercedes Benz sau BMW ultimele modele, n-ai masina! Parca n-as fi atat de cinic intr-o piata apartinand unei tari inca insuficient dezvoltate…

Reply
ovidiu 30 august 2018 - 20:40

Adevarat dar in cazut de fata e cam corecta.
Renault deja comercializeaza modelul Kwid in India, un SUV micut si ieftin. Ieftin pentru ca in tzara in care reglementarile de securitate lipsesc, isi permit sa puna in circulatie modele care obtin ZERO stele la ncap.
Nu m-ar mira ca Arkana sa fie cam tot la fel la lansare.

Reply
Costin 31 august 2018 - 14:11

Exprimarea cu X4 saracului este clar deplasata, e ca si cum ai spune ca Renault Megane este A3-ul saracului… adica si Golful ar fi tot un A3-ul saracului … si comparatia ar putea continua.

E clar ca Arkana este pozitionata ceva mai sus ca Duster, deci va fi in general o masina de peste 20’000 euro .. putini saraci isi permit suma asta.

Iar pentru cine nu stie Rusia are propria variant de EuroNcap, deci nivelele de securitate a masinilor sunt similare.

Probabil designul seamana foarte mult cu X4, dar atunci ce spuneti de Mercedes si Audi care incearca sa copieze acesta caroserie de SUV-Coupe. Asta-I piata, daca ceva merge prost sa fii sa nu vii cu o variant proprie si sa-I lasi pe ceilalti sa ia toata piata.
Cand Renault a venit cu Espace nu I-au copiat toti?
Cand Renault a venit cu Scenic nu I-au copiat majoritatea?
Sa nu fim ipocriti, la fel e in toate domeniile, vezi piata de smartphone …

Una peste alta e o masina frumoasa.

Reply
Min 3 septembrie 2018 - 07:44

Dl Mitrea, sa inteleg ca o sa va luati unul?
Eu cand o sa fiu atat de sarac sa mi-l permit o sa dau banii pe el.

Reply
Vînătoru gheorghe 24 februarie 2019 - 19:04

Foarte frumoasă , sper să o pot achiziționa în următorii ani !
Da

Reply

Lasa un comentariu