Acasa Romania VIDEO: Skoda Fabia facelift, premieră națională la SIAB

VIDEO: Skoda Fabia facelift, premieră națională la SIAB

de Adrian Mitrea

Skoda Fabia Facelift la SIAB 2018 (sursa – Skoda)

Versiunea restilizată a Skoda Fabia este premieră națională la SIAB – Salonul Internațional Auto București (23 Martie-1 Aprilie). Mașina vine acum cu faruri cu LED, stopuri cu LED, sistem de infotainment Swing Plus cu ecran de 6,5 inch și un interior actualizat. În perioada următoare vor fi noutăți interesante de la Skoda, printre ele numărându-se o versiune hibridă (de tip plug-in) a limuzinei Superb, în 2019. Mai jos poți vedea o scurtă prezentare de la SIAB a Skoda Fabia facelift.

Mașina prezentată este echipată cu farurile integrale cu LED, însă rămân în continuare disponibile faruri cu halogen (H7), atât pentru luminile de drum, cât şi pentru cele de întâlnire. Acestea iluminează mai puternic decât versiunea de vârf a farurilor cu halogen folosite pentru Fabia înainte de facelift. Luminile de zi utilizează patru unităţi cu LED.

Farurile cu LED în versiunea de vârf au fost optimizate cu o nouă funcţie Cornering pentru viraje. La virare, până acum, proiectorul de ceaţă ilumina drumul din viraj. Acum, această funcţie este preluată de LED-urile integrate direct în far.

Blocurile optice din spate cu design nou dispun, de asemenea, de tehnologie LED. Luminile de frână folosesc şase unităţi cu LED, iar stopurile compuse din două unităţi LED, cu forma literei C, caracteristică mărcii. Ambele unităţi LED sunt acoperite cu o sticlă specială, sablată, care face ca suprafaţa iluminată să pară mai mare. Adiţional, structura blocurilor optice din spate a fost optimizată cu elemente cristaline, de asemenea, caracteristice mărcii. Luminile de ceaţă sunt poziţionate sub stopuri.

Gama extinsă de jante din aliaj uşor disponibile pentru hatchback include, alături de alte dimensiuni, şi un model de 18 inch (model Vega). Panoul de instrumente cu design nou, bandourile decorative noi de pe bord şi scaunele cu tapiţerie în două nuanţe conferă interiorului rafinament sporit.

Skoda a transferat pe Fabia tehnologie din clasele auto superioare. Un exemplu este asistentul Blind Spot Detection care avertizează şoferul când în unghiul mort se află alte vehicule sau când din spate se apropie rapid alte vechiule pe şoselele cu mai multe benzi. Sistemul Rear Traffic Alert monitorizează ceea ce se întâmplă în spatele propriei maşini şi avertizează şoferul în cazul riscului de coliziune la deplasarea în marşarier. De asemenea, acum este disponibil pe Fabia şi sistemul Light Assist.

Gama de dotări şi funcţii inteligente „Simply Clever” a fost din nou extinsă pentru Fabia: opţional, partea din spate poate fi acum dotată cu două port-uri USB, portbagajul poate fi echipat cu un covoraş opţional cu două feţe, iar în partea laterală a portbagajului versiunii Combi se găsește o lanternă LED detaşabilă.

Combinaţiile posibile de culoare permit acum o personalizare mai amănunţită: pentru modelul hatchback, plafonul, montanţii A, oglinzile exterioare şi jantele opţionale din aliaj uşor model Vigo de 16 inch pot fi vopsite, la alegere, negru, alb sau argintiu.

Sunt disponibile liniile de echipare Active, Ambition, Style şi versiunea Monte Carlo. Gama de bandouri decorative pentru bord este acum şi mai largă, iar panoul de instrumente impresionează cu noile instrumente rotunde de bord şi cu afişajele noi, care pot fi citite acum cu şi mai mare uşurinţă.

Printre dotările standard se numără sistemul electronic de control al stabilității (ESC), sistemul de control pentru frâna de motor (EBC), sistemul de control al tracţiunii (ASR), sistemul de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD) şi asistentul hidraulic pentru frânare (HBA), funcţia de frânare Multicollision Brake, diferenţialul blocabil electronic XDS, sisteme de ancorare ISOFIX pentru două scaune pentru copii pe locurile din spate, sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri şi şase airbag-uri. Opţional sunt oferite tempomatul adaptiv Adaptive Cruise Control, camera video pentru marșarier, senzori de parcare, asistentul Front Assist cu funcţia City de frânare de urgenţă, detectorul de oboseală, asistentul pentru luminile de drum, Blind Spot Detection, Rear Traffic Alert (versiunea de bază), limitatorul de viteză şi funcţia de asistenţă la demararea din rampă Hill-Hold Control.

În ceea ce privește instalația de sunet și sistemul de infotainment, poți alege sistemul audio Blues sau sistemele de infotainment Swing, Swing Plus sau Amundsen. Sistemul de infotainment Amundsen dispune şi de un sistem de navigaţie. În comparaţie cu sistemul de infotainment Swing, sistemul Swing Plus oferă şi o conexiune Bluetooth şi tehnologie SmartLink+.

Aplicaţia Skoda Connect permite şoferului să verifice de la distanţă dacă geamurile şi uşile sunt închise. De asemenea, oferă informaţii cu privire la numărul actual de kilometri parcurşi, nivelul combustibilului sau autonomia rămasă (funcţia Remote Access). Noua funcţie Remote Lock/Unlock permite încuierea şi descuierea de la distanţă a automobilului. Folosind aplicaţia, destinaţiile de navigaţie pot fi trimise direct la sistemul de infotainment de pe computer sau smartphone.


La SIAB sunt prezente mărci precum Audi, BMW, Ford, Honda, Lexus, Mazda, MINI, Opel, Skoda, SEAT, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.

Pe de altă parte, mărci importante lipsesc: Dacia, Renault, Nissan, Citroen, Peugeot, DS, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Hyundai, Fiat, Alfa Romeo, Jeep.

Pentru cei care vizitează SIAB cu copiii, la standul Skoda există un loc de joacă supravegheat (Skoda Family Corner), cu jocuri, culori, animatori, concursuri și multe amuzante.

Lasa un comentariu