Acasa Saloane Auto Noul Volkswagen Touareg, prima premieră importantă confirmată la SIAB 2018

Noul Volkswagen Touareg, prima premieră importantă confirmată la SIAB 2018

de Adrian Mitrea

Schita Volkswagen Touareg (sursa – Volkswagen)

Noul Volkswagen Touareg – a treia generație – a fost confirmat pentru ediția 2018 a Salonului Internațional Auto de la București (SIAB), aceasta fiind prima premieră importantă anunțată pentru evenimentul care se ține la Romexpo în perioada 23 Martie-1 Aprilie. Mașina va fi dezvăluită simultan la Salonul Auto de la Beijing și la SIAB, deci putem spune că premiera este mondială. Nici măcar la Salonul Auto de la Geneva nu a fost prezentat noul Toureg, așa că România devine prima țară europeană care găzduiește această noutate. AICI poți vedea toate știrile legate de SIAB 2018.

Volkswagen Touareg a fost prezentat deja unor reprezentanți ai mass-media într-o locație secretă din Hamburg, Germania, toate informațiile, fotografiile și clipurile realizate acolo fiind sub embargo până în data de 23 Martie 2018.

Odată ce embargo-ul va fi rificat, pe 0-100.ro veți putea găsi informații complete despre noul Touareg și o prezentare video realizată la Hamburg. Alături de Adrian Mitrea, de la 0-100.ro, au mai fost la evenimentul din Hamburg jurnaliștii auto Mircea Meșter (AutoMarket.ro), Bogdan Mirică (Digi24/La Volan) și Tudor Bratu (SuperSpeed/PRO TV), astfel că veți putea găsi informații despre noul Toureg transmise și de ei (sub incidența aceluiași embargo).

Prima generație Touareg a fost lansată în 2002 și a stat pe piață până în 2010 (cu un facelift), iar a doua generație a fost lansată în 2010 și va ieși din producție în acest an. Și această a doua generație a avut parte de un facelift. Numele modelului este inspirat din cel am populațiilor nomade din Africa de Nord, pe ideea de mașină făcută să călătorească în condiții dificile.

Premiera de la SIAB pune Volkswagen Touareg în lumina reflectoarelor, până acum fiind singura mare premieră confirmată. Pe măsură ce vom avea informații și despre alte modele interesante care vor fi aduse la SIAB, vom reveni cu articole dedicate.

La SIAB vor fi prezente mărci precum Audi, BMW, Ford, Honda, Lexus, Mazda, MINI, Opel, Skoda, SEAT, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.

Pe de altă parte, mărci importante vor lipsi: Dacia, Renault, Nissan, Citroen, Peugeot, DS, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Hyundai, Fiat, Alfa Romeo, Jeep.

3 comentarii

Sorin 14 martie 2018 - 11:22

Ar fi interesant de stiut daca si modelul asta are motoare manarite.

Reply
Adrian Mitrea 14 martie 2018 - 12:30

Cu tehnologie electrica duala, 12V si 48V, masina asta (si in general noile modele de la Volkswagen Group) sunt monumente de eficienta. Sistemul start/stop poate opri motorul inca de la 22 km/h.
Nu am cum sa-i masor emisiile, dar imi place sa cred ca daca cineva si-a invatat bine lectia, atunci acel cineva este Volkswagen Group…

Reply
dodoi 14 martie 2018 - 18:47

ma indoiesc ca s-ar putea rezolva asa de usor problema cu diesel-urile, asta daca se poate rezolva. Daca ar fi fost asa usor VW ar fi facut un software update. Cand l-au facut totusi, l-au facut pentru ca „default device” sa functioneze mai eficient. Scaparea in Europa e prin acele prevederi care permit dezactivarea sistemului de emisie pentru protejarea motorului. Mai nou si Mercedes se pare ca ar folosii un default device pentru dezactivarea sistemului de emisii dupa 26km (detalii la https://arstechnica.com/cars/2018/02/daimler-included-emissions-cheating-software-on-diesels-german-magazine-says/ )

Reply

Lasa un comentariu