Acasa Ford Schimbări la Ford: Directorul uzinei din Craiova, John Oldham, a fost avansat și părăsește România. În locul său vine Ian Pearson

Schimbări la Ford: Directorul uzinei din Craiova, John Oldham, a fost avansat și părăsește România. În locul său vine Ian Pearson

de Adrian Mitrea

John Oldham (sursa – Ford)

John Henry Oldham, actualul director al fabricii Ford din Craiova și președinte al Consiliului Director Ford România, va fi numit, începând cu 2 Aprilie 2018, în funcția de Manager al Activităților de Transport din Europa, urmând să se ocupe de activitățile de logistică și transport în cadrul Ford Europa. Ian Pearson, actualul director al uzinei Bridgend (UK), revine la Craiova și va prelua postul lui John Oldham. În trecut, în perioada 2011-2014, Pearson a fost responsabil de activitatea uzinei de motoare din Craiova, cel mai important proiect de care s-a ocupat atunci fiind lansarea producției craiovene a motorului Ford 1.0 EcoBoost.

„Craiova a fost casa mea în ultimii patru ani și am fost foarte norocos să lucrez aici într-o echipă atât de minunată. Sunt foarte mândru de munca pe care am depus-o împreună aici, implicit de lansarea producției noului Ford EcoSport, și sunt complet convins că fabrica noastră din România va continua să joace un rol-cheie în ansamblul producției Ford (…)”, a declarat John Oldham, într-un comunicat de presă.

Cu mai mult de 37 de ani de experiență în diferitele poziții în zona de producție pe care le-a deținut în cadrul Ford Marea Britanie și Ford Europa, John Oldham și-a desfășurat activitatea din ultimii patru ani la Craiova, începându-și munca în 2014 ca manager al uzinei de motoare, moment în care l-a înlocuit pe Ian Pearson.

„Sunt foarte fericit că mă întorc la Craiova și că-mi voi continua activitatea la una dintre cele mai avansate fabrici Ford. Este o onoare pentru mine și aștept cu nerăbdare să continui colaborarea cu echipele care se ocupă de producția de vehicule și de motoare (…)”, a spus Ian Pearson. Locul lui la Bridgent va fi preluat de Wallace Yearwood, care a fost anterior director de producție și inginerie pentru sisteme de propulsie în cadrul Ford Asia Pacific (localizat în Shanghai).

În plus față de aceste schimbări, Ford spune că , începând cu 1 Martie 2018, Jaime Ortiz-Canavate, managerul uzinei de motoare Ford din Craiova, se va ocupa timp de șase luni de un proiect special care acoperă aspecte cheie ale producției de motoare Ford din Europa. Ulterior acestui proiect, începând cu 1 Septembrie 2018, Jaime Ortiz-Canavate va prelua poziția de manager producție motoare în cadrul Ford Europa.

Josephine Payne, manager de zonă al fabricii de motoare Ford Dagenham, îl va înlocui pe Ortiz-Canavate în poziția de manager al uzinei de motoare Ford din Craiova. Josephine va veni la Craiova cu vasta sa experiență oferită de pozițiile pe care le-a avut în Europa și în SUA, atât în zona de operațiuni motoare, cât și în cea de inginerie și producție de motoare.


Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, promovează și asigură service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri și autovehicule electrice Ford, precum și autovehicule premium marca Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și urmărește planul de a deveni lider în domeniile electrificare, autovehicule autonome și soluții de mobilitate. Ford are aproximativ 202.000 de angajați în toată lumea.

Ford Europa produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 54.000 de angajați în unitățile proprii și aproximativ 69.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de unități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate).

Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903, același an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.​

Lasa un comentariu