Acasa BMW BMW X2, lansat inedit în România: recital de Bach, la violoncel, în service auto

BMW X2, lansat inedit în România: recital de Bach, la violoncel, în service auto

de Adrian Mitrea

Lansare BMW X2 in Romnia (sursa – Mihai Baloianu)

BMW X2, SUV-ul care umple ierarhia gamei BMW între X1 și X3, a fost lansat oficial în România printr-un concert de violoncel neconvențional, ținut în service-ul Automobile Bavaria Otopeni. Violoncelistul german Alban Gerhard, care a ținut concertul solo, a venit în România și pentru Festivalul Europe Now. „Oamenilor le e teamă de Bach și de muzica clasică. Se tem de etichetă, că n-ar ști cum să se poarte. De aceea trebuie să găsim căi să o aducem iar aproape de oameni. (…) Muzica poate transforma orice spațiu într-o sală de concerte”, a declarat Alban Gerhard, pentru 0-100.ro. El a povestit că a mai cântat și în alte locuri neobișnuite, precum maternități, hale industriale, gări, spitale, închisori și chiar în tunelul de metrou din Washington, SUA.

Inițial BMW X2 a fost prezentat în România prin intermediul ochelarilor Microsoft HoloLens. Mașina pornește de la 39.270 Euro cu TVA în România (33.000 Euro fără TVA). În showroom-urile BMW din România BMW X2 va putea fi găsit din 2 Martie 2018 și pe configurator.

Preturi BMW X2 in Romania (sursa – BMW Group Romania)

Programul recitalului lui Alban Gerhardt, în service-ul Automobile Bavaria Otopeni, a inclus o selecţie din suitele pentru violoncel ale lui Johann Sebastian Bach. Automobile Bavaria Otopeni este primul showroom BMW construit în România, în anul 1997, conform standardelor de la acea vreme.

În cadrul evenimentului a fost prezentată şi expoziţia de fotografie First Contact a lui Mihai Baloianu, dedicată lui BMW X2. Sesiunea de fotografii a fost realizată la Viena, în luna februarie, ca parte a unui program regional de promovare care urmează să fie demarat oficial odată cu debutul modelului pe piaţă.

Revenind la muzică, festivalul Europe Now s-a aflat la prima ediție. Asociația Culturală Rute Muzicale a reunit 45 de muzicieni din 11 ţări europene în „Europe Now Chamber Orchestra” pentru prima ediţie a Festivalului cu acelaşi nume. Aceasta a avut loc între 21 şi 25 februarie 2018 la Bucureşti şi a culminat cu un concert-eveniment de închidere, în data de 25 februarie, la Sala Radio. Orchestra este formată din muzicieni din Austria, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova și România. Concertul a fost dirijat de maestrul Peter Stark, dirijor al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), iar ca solist a evoluat violoncelistul Alban Gerhardt, fondator Musicians 4 United Europe şi solist-invitat al Berliner Philharmoniker.

BMW a susţinut Festivalul ca maşină oficială, conform tradiției mărcii de a susține proiecte culturale.

Alban Gerhardt, născut la Berlin, vine dintr-o familie de muzicieni. A studiat cu nume mari ale scenei artistice și și-a făcut debutul internațional în 1991. A câștigat premii importante, oferite de instituții muzicale sau media prestigioase, și se implică în proiecte din afara sălilor de concerte, cu miză comunitară, umanitară sau caritabilă.

Cântă la un violoncel Matteo Goffriller ce datează din 1710. Aşa cum declară pe propriul site, după evenimentele politice din 2016, din SUA şi Marea Britanie, a hotărât să devină mai implicat social. Alături de adăpostirea unui refugiat afgan acasă, s-a implicat în iniţiativa muzicală #Musicians4UnitedEurope prin care muzicienii vor să insufle ideii europene emoţie, nu doar argumente raţionale.

Lansare BMW X2 in Romnia (sursa – Mihai Baloianu)

Lansare BMW X2 in Romnia (sursa – Mihai Baloianu)

Lansare BMW X2 in Romnia (sursa – Mihai Baloianu)

Lansare BMW X2 in Romnia (sursa – Mihai Baloianu)

6 comentarii

constaad 27 februarie 2018 - 14:13

Suntem in secolul 21, omenierea a avansat destul de mult si tot cretini au ramas unii. Au ajuns sa se inchine unor bucati de fiare, sa le dedice concerte, extraordinar cat de multa proastie.

Cat despre BMW, bine ca i-au pus sigla si pe montantul spate, au uitat sa puna si pe usi si pe plafon.

Reply
Liviu 2 martie 2018 - 09:29

Cam ai dreptate. Dar nu muzicianul strica. El canta unde poate ca nu mai asculta oamenii muzica clasica

Reply
Doina 27 februarie 2018 - 18:32

Interesant! Daca stiam veneam si eu, nu stau departe.

Reply
Liviu 2 martie 2018 - 09:29

Daca aveai si invitatie…noi am cumparat pe firma pana acum 6 BMW-uri si tot nu am primit invitatie. Nu era chiar deschis evenimentul, daca ma intelegi.

Reply
ciombe 28 februarie 2018 - 16:27

Altii l-au cumparat din noiembrie trecut! A venit electrificarea la sate…

Reply
Adrian Mitrea 1 martie 2018 - 13:42

Nu l-a cumpărat nimeni atunci. Acela a fost momentul când au fost date publicității primele fotografii oficiale BMW cu această mașină.

Reply

Lasa un comentariu