Acasa Curiozitati Singurul Mercedes-Maybach G 650 Landaulet din România, cumpărat de Ion Țiriac. Va urma și un Mercedes-AMG Project One de peste 2 milioane euro

Singurul Mercedes-Maybach G 650 Landaulet din România, cumpărat de Ion Țiriac. Va urma și un Mercedes-AMG Project One de peste 2 milioane euro

de Adrian Mitrea

Ion Tiriac la volanul Mercedes-Maybach G 650 Landaulet (sursa – Tiriac Collection)

Singurul exemplar Mercedes-Maybach G 650 Landaulet din România îi aparține omului de afaceri Ion Țiriac, mașina de 340.000 euro + TVA fiind adăugată în Țiriac Collection – galeria personală a tenismenului, deschisă și publicului. Acest Clasa G cu totul și cu totul special, cu o producție limitată la 99 exemplare, este fabricat în 2017. La evenimentul ținut sâmbătă, 3 februarie, cu apropiați și jurnaliști, Ion Țiriac a declarat că și-a comandat și un Mercedes-AMG Project One, o mașină de 2,3 milioane euro a cărei producție este limitată la 275 exemplare, care va fi livrată în 2019.

Unicul Mercedes-Maybach G 650 Landaulet din România are pe tetiere inscripționat numele Țiriac Collection, marcând astfel relația specială pe care Ion Țiriac o are cu producătorul auto Daimler. Întrebat ce mașini produse de Daimler își va mai adăuga în colecție, Ion Țiriac a spus că a comandat deja Mercedes-AMG Project One și speră să-l și primească dată fiind cererea de peste 1.000 de unități pentru o mașină a cărei producție este limitată la 275 exemplare. Țiriac a spus că ar vrea chiar două astfel de mașini, una pentru colecția personală, iar pe cealaltă să o scoată la licitație în scopuri caritabile.

În ultimii ani componenta filantropică a acțiunilor lui Țiriac a crescut, iar legat de automobile cea mai de amploare acțiune ține de faptul că elevi din toată România pot vizita gratuit Țiriac Collection, în baza unei programări efectuate de școală în acest sens. Transportul copiilor dus-întors se face tot gratuit, cu un autocar Mercedes-Benz pe care Țiriac îl pune la dispoziție școlilor. Peste 3.500 de elevi vizitează Țiriac Collection în fiecare lună, în ideea de a-i apropia pe tineri de lumea automobilului și de fabuloasa lui istorie. Acest proiect este unul de suflet pentru Ion Țiriac, care de cele mai multe ori stă prin galeria cu mașini să se întâlnească personal cu copiii și să le răspundă la întrebări.

„O combinație unică între o limuzină luxoasă și un model off-road, mașina are o lungime de 5.345 mm, un ampatament de 3.428 mm, o înălțime de 2.235 mm și aproape o jumătate de metru gardă la sol, la care se adaugă un spațiu amplu și confort sporit pentru patru pasageri. Acest Maybach este parțial decapotabil, ocupanții locurilor din spate putând savura plăcerea unei călătorii în aer liber. Caracterul luxos și rafinat al modelului Landaulet este pus în evidență de tapițeria de înaltă calitate, cu design în două culori, care prezintă cusături în formă de diamant și este disponibilă în patru combinații cromatice. Modelul expus are tetierele personalizate cu sintagma Țiriac Collection și tapițerie din piele Designo Nappa alb Porcelain în două nuanțe. Aripile din față sunt marcate cu inscripția V12 BITURBO care amintește de motorul cu 12 cilindri, o performanță de ultimă oră pentru industria auto. Acesta generează 463 kW (630 CP), cu un cuplu de vârf de 1.000 Newton-metri”, se arată într-un comunicat de presă al Țiriac Collection.

Exclusivistul Clasa G este dotat cu diferențial blocabil în întregime, care se poate activa în timpul deplasării. Această tehnologie 4WD, unică în segmentul off-road, face ca G 650 Landaulet să iasă în evidență în raport cu toate celelalte vehicule 4×4. Culoarea modelului expus este Designo Mystic White 2 Bright, cu plafon negru.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet (sursa – Tiriac Collection)

Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, care reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, care reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00.

În plus, galeria a lansat de curând o aplicație proprie pentru smartphone, disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet (sursa – Tiriac Collection)

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet (sursa – Tiriac Collection)

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet (sursa – Tiriac Collection)

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet (sursa – Tiriac Collection)

5 comentarii

gigi 3 februarie 2018 - 17:45

Nu am inteles prea bine. 340.0000 Euro sau 3 400 000 Euro ? Era mai usor sa scrii 3,4 mil. Euro.

Reply
Adrian Mitrea 3 februarie 2018 - 20:57

340.000 E

Reply
Pavel 4 februarie 2018 - 00:34

Asa…Si ?
Ce avem noi, cetatenii romani, de castigat din asta?
O sa-si mai ia Tiriac inca 50 de Maybach-uri si Lanbach-uri si cate si mai cate. Sa-si ia.
Sa-si ia si niste decenta daca poate, dar nu cred. Nu se mai fabrica.

Reply
Dan 5 februarie 2018 - 23:16

Ce vrei tu să câştigi cetățene?

Reply
Michael Lang 4 februarie 2018 - 01:13

Felicitari, Tiri Baci !

Reply

Lasa un comentariu