Acasa Curiozitati Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet cu numărul 1 din 300 a intrat în colecția lui Țiriac

Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet cu numărul 1 din 300 a intrat în colecția lui Țiriac

de Adrian Mitrea

O decapotabilă specială, cu preț de catalog 300.000 euro, fără TVA, a intrat în colecția omului de afaceri Ion Țiriac. Mașina comandată de tenismen pentru colecția personală este chiar prima din seria limitată la 300 de unități a acestui model, inscripția 1 of 300 fiind vizibilă pe tunelul median, dar și pe cele patru genți din piele care vin la pachet cu mașina. Prezentată presei într-un eveniment la care a participat și Ion Țiriac, mașina dezvăluie tetiere inscripționate cu Țiriac Collection, fiind eminamente rezervată colecției, ca investiție. Țiriac a cumpărat și un al doilea exemplar (al cărui număr de ordine nu a fost dezvăluit) pe care îl și conduce din când în când.

Evident, modelul Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet 1 of 300 este numai unul, iar Ion Țiriac și l-a rezervat pentru colecția personală deschisă și publicului. Celălalt exemplar, al cărui număr nu a fost dezvăluit, este una dintre mașinile „de uzură” ale milionarului român.

„Aceasta nu e înmatriculată, sper! (…) Am luat-o ca investiție. Dar mai am una pe care o și conduc”, a spus Țiriac jurnaliștilor prezenți la eveniment. El și-a reafirmat pasiunea pentru Mercedes-Benz, mașinile acestei mărci având o prezență impresionantă în colecția sa.

Parte a unei serii limitate de doar 300 de exemplare, S 650 Cabriolet este prima decapotabilă produsă sub marca Mercedes-Maybach. Practic, de la eliminarea Maybach ca marcă de sine stătătoare de pe piață, cele mai luxoase modele Daimler poartă numele Mercedes-Maybach (deci nu Mercedes-Benz), iar cele mai sportive se numesc Mercedes-AMG.

Modelul Mercedes-Maybach S 650 este derivat din Clasa S Cabriolet, dar cu finisaje mai luxoase și motor V12. Caracteristicile exclusiviste Mercedes-Maybach includ o nouă bara de protecție frontală, cu secțiunea inferioară modernizată, precum și numeroase piese cromate, pentru a spori vizibil caracterul luxos al mașinii. Emblema Maybach este prezentă într-un mod discret și elegant pe aripa autovehiculului.

Alte elemente speciale de la exterior includ roțile forjate Maybach de înaltă calitate, de 20 inch, cu design special și finisaj în două culori.

Interiorul realizat complet din piele aduce în producția de serie câteva dintre ideile vizionare ale mașinii de prezentare Concept S Class Coupe (Frankfurt 2013) precum „liniile fluide” dinamice prezente pe tapițeria scaunelor. Acest model al tapițeriei este realizat cu ajutorul perforațiilor progresive.

Toate extraopțiunile din Clasa S Cabriolet vin standard la Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet, inclusiv AIRCAP, AIRSCARF și farurile cu inserții Swarovski. În plus, Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet este însoțit de un set de bagaje de călătorie exclusiviste aparținând liniei Maybach – Icons of Luxury.

Mașina este echipată cu un motor V12 biturbo cu capacitate cilindrică de 6 litri care generează 630 CP.

Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, care reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00.

În plus, galeria a lansat de curând o aplicație proprie pentru smartphone, disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS.

Lasa un comentariu