Acasa Dacia Producția Dacia în România pe ani. În 2017 a atins minimul ultimilor cinci ani

Producția Dacia în România pe ani. În 2017 a atins minimul ultimilor cinci ani

de Adrian Mitrea

Dacia Logan MCV Stepway (sursa – Dacia)

Producția Dacia în România scade constant de cinci ani încoace, puțin câte puțin. În 2017 a atins minimul ultimilor cinci ani. Chiar dacă atunci când comparăm cifrele din 2017 cu cele din 2016 scăderea este de numai 2%, cifrele arată mai îngrijorător când privim unități de timp mai mari. Spre exemplu, față de anul record de producție al Dacia în România, 2013, scăderea este de 8,3%. Iată producția Dacia realizată în România, în ultimii șase ani.

  • 2017: 313.883 unități
  • 2016: 320.457 unități
  • 2015: 339.204 unități
  • 2014: 338.593 unități
  • 2013: 342.620 unități
  • 2012: 307.150 unități

Practic, până în 2013, inclusiv, Dacia bătea în fiecare an record după record de producție la Mioveni. Din 2014 a început scăderea, puțin câte puțin, astfel că cifrele comparate de la an la an nu sunt îngrijorătoare. Pentru 2017 vs. 2016 avem o scădere de 2%.

Dacă privim unități de timp mai mari vedem însă că în 2017 producția Dacia în România a scăzut cu 8,3% față de 2013.

Liderii Grupului Renault au declarat mereu că uzina din România trebuie să-și mențină competitivitatea pentru a atrage noi proiecte, iar acest lucru s-a și întâmplat. Doar că, concomitent cu „pornirea motoarelor” uzinei Tanger din Maroc producția din această fabrică a tot crescut, iar cea din România s-a tot diminuat.

În 2016 cele două uzine Renault din Maroc a produs circa 345.000 mașini Dacia.

Probabil e surprinzător faptul că Renault produce mașini Dacia în Maroc în două uzine (Tanger și Casablanca), iar în România există o singură fabrică (Mioveni).

Surprinzător poate să fie și faptul că, de câțiva ani încoace, se vând mai multe Dacia noi în Maroc decât în România. Cele mai recente date de vânzări, pe 2016, arată că în Maroc au fost comercializate 43.408 Dacia noi, iar în România au fost comercializate 38.861 Dacia noi. Cel mai probabil datele de vânzări pe 2017 vor releva un ecart similar.


Revenind la producția Dacia din România, în 2017 au fost produse la Mioveni:

  • 205.565 Dacia Duster
  • 40.837 Dacia Sandero
  • 34.935 Dacia Logan MCV
  • 32.546 Dacia Logan

Toate aceste date sunt de la ACAROM și sunt disponibile public AICI. Pe lângă mașinile fabricate la Mioveni, uzina din România a livrat și 45.036 SKD-uri (caroserii semi-asamblate cu destinație Algeria), o creștere de 6,7% față de 2016 (42.193 unități).

Citește și:

22
Lasa un comentariu

avatar
6 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
andreiHoraChimoiuRadudodoi Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
Adrian
Cititor
Adrian

Nu e adevarat, nu e nimic de speriat! De ce? Pentru ca statistic, dvs vorbiti doar de nr de masini, nu de pretul mediu de vanzare al masinilor vandute! Economic vorbind, una e sa vinzi 200000 Loganuri de 8000 euro, si alta e sa vinzi 120000 Dustere de 16000euro! Ori Dacia a sustinut mereu ca la Mioveni vrea sa produca exclusiv Duster! Deci, cum e ?

Kap
Cititor
Kap

„Cifrele arată mai îngrijorător” doar dacă le scoatem din contextul modelelor fabricate. A crescut constatnt numărul de mașini mai scumpe produse aici și au fost redirecționate către Maroc, și mai nou Algeria, modelele ieftine. Ponderea Duster-ului e covârșitoare și ar trebui să ne arate că profitabilitatea uzinei a tot crescut, iar dacă luăm în considerare și numărul extrem de mare de CKD și SKD trimise la diferite uzine din UE și din afara UE, imaginea arată o situație foarte bună. Am pretenția să nu fie cultivat și aici senzaționismul ieftin printr-o îngrijorare bazată pe scoaterea din context, ci mai bine… Citeste mai mult »

in acest Val
Cititor
in acest Val

Am citit pe site-urile frantuzesti ca la ei Sandero si Duster bat toate recordurile de vanzare.

Ioan
Cititor
Ioan

Dacă nu mai e azi ce era acum 15 ani.La noi în țară azi se mai și gândește se inovează nu mai suntem doar producători. Cred ca fabricile din Maroc nu sunt un pericol, calitate mâinilor făcute acolo fiind sub ceea ce se face la Mioveni.Lodgy e cel mai bun exemplu. A fost așa de buna ca s-a renunțat la ea.Francezi sunt destul de inteligenți deci hai sa fim optimiști. Da e corect avem o problema cu infrastructura da ,nu prețuim ceea ce avem e loc de mai bine dar hai sa fim optimiști

Radu
Cititor
Radu

Cred ca Lodgy nu se mai produce pentru ca nu mai au cautare MPV-urile. Lumea se orienteaza mai mult spre SUV (noul Peugeot 5008 este SUV acum)

Realitatea Doare
Cititor
Realitatea Doare

Va veni momentul din pacate, cand fabrica din Romania se va inchide. Atunci toate aceste comentarii cum ca acum producem Duster, ce este mai scump decat Logan, vor fi de prisos. Realitatea este trista, iar faptul ca unii nu vor din x interese sa o vada, sau pur si simplu nu inteleg ce se intampla la nivel macro-economic, ne arata doar ca suntem pe un drum al pierzaniei. Am ajuns deja tara cea mai saraca din Europa, pana si Bulgarii sunt mult inaintea noastra, iar pana cand nu ne recunoastem statutul, nu avem vreo sansa sa ne salvam singuri.

andrei
Cititor
andrei

ce scrie domnul de mai sus este adevarul trist si crud. Incet dar sigur RENAULT va muta toata productia in Maroc si Algeria. Cand sunt mintiti in fata asta se intampla. De cel putin 8 ani se milogesc de conducatori acestei tari sa le fata autostrada. Dar cu cine vorbesti azi nu mai exista maine si daca nu pot fura nu se poate realiza. Cei care cred ca masinile sunt proaste vorbeste prosti .NU masini de lux ne trebuie noua ca nu toti avem posibilitati sa ne cumparam doar VW,BMW,MERCEDES sau alte branduri de lux.Modelul UNGARIA SI POLONIA ESTE cel… Citeste mai mult »

saila petru
Cititor
saila petru

Produc masini urate, cu motoare mici, fara confort si preturi mari, in primul rand din cauza aceasta scade productia

Chimoiu
Cititor
Chimoiu

Ai dreptate am fost asta zi sa ma interesez de un logy pret 14.000 euro cam scumpa mi sa parut la ce materiale baga in ele oare.merita