Acasa BMW BMW construieşte în Cehia un centru de testare pentru maşini autonome şi electrice

BMW construieşte în Cehia un centru de testare pentru maşini autonome şi electrice

de Vlad Barza

Centrul de testare din Cehia (sursa – BMW)

BMW a anunţat vineri, 15 decembrie, că va construi un centru de testare cu piste de încercări în Cehia, pentru maşini autonome, maşini electrice şi pentru testarea tehnologiilor de asistenţă la condus. Centrul va fi în zona celebrei staţiuni Karlovy Vary, nu departe de graniţa germană, iar locul a fost ales din peste 80 luate în calcul.

Constructorul auto german spune că investiţiile vor fi de peste 100 milioane euro, vor fi create câteva sute de locuri de muncă şi totul va fi gata la începutul deceniului viitor. Planurile au fost anunţate într-o conferinţă de presa, la Praga.

BMW a spus că are nevoie să testeze maşinile autonome şi că centrele de lângă Munchen, din Franţa şi din Suedia nu sunt suficiente.

BMW Group vrea să lanseze în 2021 primul model cu un înalt grad de autonomie iNEXT şi s-a aliat cu mai multe companii pentru dezvoltarea pieţei maşinilor autonome (Intel, Mobileye, Delphi, Continental si Fiat Chrysler Automobiles).

Locul ales, Sokolov, are 500 ha şi este în apropierea graniţei germane. Grupul a pornit de la 82 de locuri, până să aleagă zona din Cehia.

BMW Group vrea ca în 2025 să aibă în gamă 25 de modele care au şi propulsie electrică, aproximativ jumătate urmând să fie 100% electrice.

BMW are 14 dealeri în Cehia, unde vânzările anuale ale Grupului, incluzând şi MINI, sunt în jurul a 7.000 de unităţi.

Lasa un comentariu