Acasa Citroen PSA Peugeot Citroen va produce motoare pentru maşini electrice împreună cu un grup nipon

PSA Peugeot Citroen va produce motoare pentru maşini electrice împreună cu un grup nipon

de Vlad Barza

Masina electrica Peugeot Partner Teppe Electric (sursa – PSA)

Grupul PSA Peugeot Citroen şi japonezii de la Nidec Corp au stabilit un parteneriat şi vor investi 200 milioane euro în producţia de motoare pentru maşini electrice care vor fi utilizate pe modelele grupului auto francez care a cumpărat Opel. Compania mixtă are sediul în Franţa şi obiectivul este să ajungă la o producţie de 900.000 motoare pe an în 2022. Nidec este un grup nipon cu vânzări anuale de peste 10 miliarde dolari și este prezent și în România, în patru localități.

Cele două companii spun ca piaţa de motoare pentru maşini electrice se va dubla în urmâtoarele două decenii, până la 45 miliarde euro pe an, fiindcă tot mai mulţi consumatori vor alege alernative la actualele maşini cu motoare termice.

Motoarele produse cu Nidec se vor regăsi pe mașini Opel şi pe cele ale mărcii Vauxhall (brandul sub care Opel este cunoscută în Regatul Unit). Nidec este prezentă în acest joint­-venture prin intermediul companiei franceze Nidec Leroy-Somer, cumpărată în februarie de grupul nipon.

PSA şi Nidec spun că joint-venture-ul este gândit să construiască motoare de tracţiune de înaltă performanţă pentru modelele Grupului, dar şi pentru alte companii auto, în viitor.

Nidec produce motoare electrice pentru o mulţime de lucruri, de la hard-disk-uri şi aparate electrocasnice, până la lifturi, dar vrea să devină o forţă precum Bosch şi Denso în industria producătoare de componente auto.

Nidec a cumpărat recent mai multe companii, inclusiv una germană care produce unităţi electronice de control pentru automobile, dar şi divizia franceză a Emerson Electric, companie cunoscută pentru producţia de generatoare şi de motoare electrice.

Nidec Corporation a fost creată acum 41 de ani şi are 100.000 de agajaţi şi vânzâri anuale de 10 miliarde dolari.

În România, Nidec este prezentă în patru localități: Crevedia, (Nidec ASI RO SRL – fabrică și birou de vânzări), Pitești (Nidec Motor Corporation – fabrică, R&D și birou de vânzări), Cluj-Napoca (Leroy-Somer EPG Olomuc 2 și Leroy-Somer EPG Cluj) și Oradea (Nidec Oradea SRL).

Sursa: Reuters

Prezenta Nidec in Romania (sursa – Nidec)

5 comentarii

mot oare 4 decembrie 2017 - 19:22

Ati omis chiar ce era mai important si pentru noi, anume ca Nidec a preluat anul trecut si o firma romaneasca de motoare din Pitesti.

Reply
Adrian Mitrea 4 decembrie 2017 - 20:27

Mulțumim de info, nu știam. Am actualizat în consecință articolul.

Am aprecia și un ton mai prietenos pentru sugestii și completări de acest gen.

Reply
mee 4 decembrie 2017 - 22:37

Nu vad unde e tonul neprietenos la cel care v-a atentionat de omisiune ! Mi se pare ca exagerati.

Reply
Adrian Mitrea 5 decembrie 2017 - 00:12

Într-o lume în care atenția pentru detalii și respectul pentru munca celuilalt au atins cote minime, ai dreptate, exagerez.

Să îți explic:

1. Știrea aici este alta. Și anume că PSA va colabora cu Nidec. Nu că Nidec a cumpărat X firmă din Pitești.

2. Că Nidec a cumpărat ANA IMEP este o știre de anul trecut, adică o informație veche. Cu alte cuvinte, informația care face obiectul ACESTEI știri este redată corect. Achizițiile de acum un an sunt cel mult informații de background. Pot exista sau pot lipsi fără ca știrea să aibă de suferit. Informațiile sunt la fel de reale și cu și fără ANA IMEP.

3. Prin abordarea „ați OMIS ce era MAI IMPORTANT pentru noi” acel cititor sugerează că am fi ratat știrea; că ceea ce este cu adevărat important a fost exclus din articol. O fi importantă această achiziție, nu contest, însă valoarea de știre a articolului la care comentăm noi acum este ALTA și se referă la ALTCEVA. Mai mult, acel cititor a vrut să arate că știe el ce e mai important și că autorul articolului e pe lângă subiect și nu-i pasă de de popor. Vezi acel „pentru noi”.

E ca și cum la o știre despre Dacia vine cineva și comentează: „Ați omis ce era mai important pentru noi, faptul că Renault a cumpărat Dacia”.

Înțelegi acum?

Când vrei să comentezi civilizat la un articol din presă poți scrie așa: „Știrea aceasta e cu atât mai interesantă cu cât Nidec a cumpărat ANA IMEP din Pitești în 2016. E posibil iată să facem la Pitești motoare electrice pentru PSA Peugeot Citroen.”

Vezi vreo diferență între acestă sugestie de comentariu și comentariul inițial?

Dacă nu-ți place ciorba de fasole făcută de mama ta, poți să-i spui:

A) Mamă, ciorba asta e o porcărie!

B) Mamă, e bună ciorba asta, dar recunosc că mi-ar fi plăcut să fi fost mai sărată.

Din nou, vezi vreo diferență?

Constat cu părere de rău că din limbajul nostru, al românilor, a dispărut curtoazia, respectul, completarea, dialogul. Suntem răi, hateri și împărțiți în tabere. Suntem veșnic nemulțumiți și mereu preocupați să găsim merele stricate, ignorându-le total pe cele bune.

Seară frumoasă!

Reply
George Ban 5 decembrie 2017 - 08:12

Nidec a cumparat recent si Emerson Oradea, devenita Nidec Oradea.

Reply

Lasa un comentariu