Acasa Eco Primul Volkwagen din gama electrică I.D. vine la final de 2019

Primul Volkwagen din gama electrică I.D. vine la final de 2019

de Adrian Mitrea

Primul automobil electric Volkswagen din familia de mașini 100% electrice denumită I.D. va fi lansat la final de 2019, a anunțat Volkswagen, cu 100 de săptămâni înainte de începerea producției. Până atunci Volkswagen se bazează pe modelele electrice Volkswagen e-Golf și Volkswagen e-up!. După intrarea în producție a lui Volkswagen I.D., la final de 2019, la scurt timp vor fi aduse în fabricație și modelele Volkswagen I.D. BUZZ și Volkswagen I.D. CROZZ – așadar trei modele 100% electrice în această gamă I.D.

Modelul Volkswagen I.D. – primul care va fi lansat – este o mașină 100% electrică cu dimensiuni compacte, similară cu un Golf, dar cu un design futurist de tip „flat MPV”, adică un monovolum scund și aerodinamic.

Centrul de competențe Volkswagen pentru mașini electrice este în orașul german Zwickau. Planurile prevăd o oferirea spre vânzare a 22 de mașini electrice diferite, până în 2022 – probabil cea mai mare ofensivă în materie de electromobilitate anunțată de un producător auto.

Toate aceste mașini au la bază ceea ce Volkswagen numește MEB – o arhitectură de vehicul electric scalabilă, modulară. Planurile pentru 2020 prevăd un volum anual de producție de 100.000 unități.

Piețele cheie pentru mașinile electrice Volkswagen vor fi Europa, China și SUA, potrivit unui anunț al companiei.

Uriașul plan de electrificare pus la cale de Volkswagen Group se referă nu doar la marca Volkswagen, ci la toate mărcile concernului. Sunt așteptate investiții de 20 miliarde euro, până în 2030, pentru ca fiecare model de mașină al mărcilor din Grup să aibă și o versiune electrică.

4 comentarii

Cip 4 decembrie 2017 - 14:45

Fix informatiile esentiale lipsesc: pret si autonomie….

Reply
Adrian Mitrea 4 decembrie 2017 - 14:49

Să zicem că soția ta e însărcinată de o lună.
Tu vrei să știi acum ce gen o să aibă copilul și ce greutate va avea la naștere.
Fix așa e și cu prețul și autonomia. Toate la timpul lor.

Reply
TheOldOne 4 decembrie 2017 - 16:02

cred ca prima nelamurile e … cine e tatal 😀

Reply
dodoi 4 decembrie 2017 - 18:29

VW are serios de recuperat in aceasta privinta. Diesel-ul, principala lor tehnologie n-a fost in final decat o mare inselatorie care in America nici nu mai e oferita la vanzare pentru masini noi. Asta e valabila si la producatorii europeni ca Audi, Mercedes si or fi stiind ei ceva.. In 2000 cand am vazut pentru prima data un auto hibrid, Prius-ul de la Toyota, expus la intrarea in cladire in care lucram, l-am privit ca o curiozitate si nu credeam ca o sa aiba viata lunga. La http://driving.ca/toyota/prius/auto-news/news/hybrid-highway-trailblazing-cabbie o sa gasiti o relatare interesanta despre primul auto hibrid din lume (Prius) care a fost folosit in regim de taxi in Vancouver in anul 2000.

Reply

Lasa un comentariu