Acasa Eco VIDEO: Tesla Roadster revine. Va costa 200.000 dolari, pe piață din 2020

VIDEO: Tesla Roadster revine. Va costa 200.000 dolari, pe piață din 2020

de Adrian Mitrea

Tesla Roadster (sursa – Tesla Motors)

Tesla Motors a prezentat conceptul pentru camionul electric și autonom Tesla Semi, despre care Elon Musk, șeful Tesla, spune că va fi lansat în 2019, iar când prezentarea părea că se apropie de sfârșit din remorca lui Semi a ieșit o decapotabilă roșie cu acoperiș din sticlă: a doua generație Tesla Roadster, care va costa 200.000 dolari și va fi lansată în 2020.

Tesla Roadster de primă generație a fost produsă între anii 2008-2012 și este modelul care a făcut numele Tesla Motors cunoscut în toată lumea. Elon Musk intenționează să relanseze mașina și să o facă mult mai atractivă decât a fost până acum, spunând că va avea o autonomie de aproape 1.000 km și un sprint până la 100 km/h în cel mult două secunde.

Dacă aceste cifre se vor dovedi adevărate, noua Tesla Roadster va deveni cea mai rapidă mașină de serie din lume și, în același timp, modelul electric cu cea mai mare autonomie de pe piață.

Decapotabila va avea un acoperiș rigid din sticlă, nu textil ca până acum, și dispune de patru locuri, în loc de două. Evident, cele două locuri din spate sunt înghesuite, dar rezonabile pentru copii.

„Vei putea călători de la Los Angeles la San Francisco și înapoi, la viteze de autostradă, fără să fie nevoie de reîncarci. Rostul în a face asta constă în a da o smetie mașinilor pe benzină (…)”, a declarat Elon Musk.

Noua Tesla Roadster va costa 200.000 dolari, însă primele 1.000 de bucăți se vor vinde cu 250.000 dolari.

Evenimentul în care a fost prezentată noua generație Tesla Roadster a fost, cel puțin în aparență, dedicat lui Tesla Semi – conceptul de camion electric și autonom care va fi lansat în 2019, după spusele lui Elon Musk.

Acest camion va putea parcurge circa 800 km cu un plin de baterie, iar reîncărcarea se va face în mai puțin de o oră. Dar nu cu infrastructura de reîncărcare existentă, ci grație unei rețele de stații de mare putere, numite „megachargers” (deci peste „supercharger-ele” deja existente în ecosistemul Tesla).

Deși un camion diesel are autonomie cel puțin dublă față de Tesla Semi, Elon Musk susține că avantajul proiectului său electric ține de costurile de costurile de exploatare, care ar urma să fie cu 20% mai mici încă de la primul kilometru parcurs.

Unul din marele atuuri ale acestui camion ar fi posibilitatea de a-l alimenta cu energie în timp ce marfa este încărcată sau descărcată.

Funcțiile Tesla Autopilot vor fi disponibile standard pe Tesla Semi. Elon Musk garantează că acest camion nu se va strica în primii 1,6 milioane de kilometri parcurși, atenția acordată fiabilității fiind extraordinară.

În stilul deja cunoscut, Tesla Motors a început să preia rezervări pentru Tesla Semi (avans 5.000 dolari/unitate).

Până la a duce la îndeplinire planurile pentru Tesla Semi și pentru noua Tesla Roadster, compania auto americană are de onorat multe promisiuni din urmă, în contextul în care Model 3 nu poate ține sub nicio formă pasul în producție cu așteptările și promisiunile lui Elon Musk.

Tesla Semi (sursa – Tesla Motors)

Tesla Semi (sursa – Tesla Motors)

Tesla Semi (sursa – Tesla Motors)

1 comentariu

spidi 17 noiembrie 2017 - 14:22

Inca un cui in cosciugul fumigenelor.

Reply

Lasa un comentariu