Acasa Foto Volvo XC40 vine pe piata sa concureze cu Audi Q3, BMW X1, Mercedes-Benz GLA si Range Rover Evoque. Va avea si versiune electrica

Volvo XC40 vine pe piata sa concureze cu Audi Q3, BMW X1, Mercedes-Benz GLA si Range Rover Evoque. Va avea si versiune electrica

de Adrian Mitrea

Volvo lanseaza al treilea SUV, cel mai mic de pana acum, denumit Volvo XC40, care va concura pe piata cu Audi Q3, BMW X1, Mercedes-Benz GLA si Range Rover Evoque. Volvo XC40 va avea in viitor si o versiune hibrida, precum si una pur electrica, a anuntat marca auto suedeza. Odata cu Volvo XC40 este introdus pe piata si serviciul Care by Volvo.

Desi a lipsit de la Salonul Auto de la Frankfurt (12-24 septembrie), Volvo a avut totusi o noutate, acest XC40, pe care a preferat sa-l dezvaluie presei si VIP-urilor intr-un eveniment organizat in Milano, Italia.

Volvo XC40 este al treilea SUV al marcii scandinave, dupa XC90 si XC60.

„Odata cu lansarea lui XC40, Volvo Cars reinventeaza si modelul traditional de proprietate cu noul serviciu Care by Volvo, disponibil prin abonament. Datorita Care by Volvo, disponibil pentru prima oara pentru XC40 inca de la lansare, utilizarea unei masini devine la fel de transparenta, usoara si fara batai de cap ca folosirea unui telefon. Un abonament fix lunar inseamna ca platile in avans, negocierile de pret si diferentele locale de pret sunt de domeniul trecutului. In functie de disponibilitatea regionala, Care by Volvo va include si acces la o gama de servicii de concierge cum ar fi alimentarea cu carburant, curatenia, pick-up pentru service si livrari e-commerce in masina”, explica Volvo.

Practic, prin acest serviciu Care by Volvo, se incearca orientarea tot mai puternica spre servicii de mobilitate, concomitent cu indepartarea de modelul traditional de a cumpara, utiliza si intretine o masina. Toti producatorii auto mari incearca marea cu degetul in aceasta zona a serviciilor de mobilitate, pana acum niciuna nefiind mai bine dezvoltata decat achizitiile traditionale (cash, leasing, credit).

„Soferii lui XC40 vor fi primii clienti Volvo care pot imparti masina lor cu prietenii sau familia prin Volvo on Call si prin intermediul unei tehnologii cu cheie digitala. Car sharing-ul este serviciu standard pentru toti clientii Care by Volvo”, spune compania auto.

Volvo XC40 este primul model Volvo Cars construit pe arhitectura modulara CMA, care va sta la baza tuturor modelelor viitoare ale seriei 40, inclusiv vehiculele complet electrice. Dezvoltate in colaborare cu Geely, CMA furnizeaza companiei economiile de scala necesare pentru acest segment.

In materie de tehnologie, XC40 include tehnologiile premiate de siguranta, conectivitate si infotainment, cunoscute si incluse la bordul modelelor din seriile 90 si 60. Functionalitatile de siguranta si asistenta a soferului de la bordul lui XC40 includ sistemele Volvo Pilot Assist, City Safety, Run-Off Road protection and mitigation, alerte cu suport la franare Cross Traffic si camera 360° care ajuta soferii sa manevreze masina catre un loc ingust de parcare.

Designul interior ingenios ofera soferilor modelului XC40 mai multe spatii functionale pentru depozitare la nivelul usilor, sub scaune, un loc special pentru telefoane cu incarcare wireless, un carlig pliabil pentru genti mici si un cos de gunoi detasabil in consola tunel.

De la inceputul productiei, XC40 va fi disponibil cu motorizare D4 diesel sau T5 pe benzina Drive-E cu patru cilindri. Optiunile de motorizare vor fi extinse ulterior, inclusiv in varianta hibrid si pur electrica.

XC40 va fi si primul model Volvo disponibil cu un nou motor cu trei cilindri.

Productia noului XC40 incepe in fabrica Volvo Cars din Gent, Belgia, in noiembrie 2017, in timp ce comanda si abonarea la pachetul Care by Volvo sunt disponibile dinainte.

Lasa un comentariu