Acasa Tehnologie Samsung a infiintat un fond de 300 milioane dolari pentru dezvoltarea tehnologiilor destinate masinilor autonome

Samsung a infiintat un fond de 300 milioane dolari pentru dezvoltarea tehnologiilor destinate masinilor autonome

de Vlad Barza

Samsung Electronics a anuntat infiintarea unui fond de 300 milioane dolari alocat exclusiv pietei auto. Fondul Samsung pentru Inovare in Automotive va fi dedicat tehnologiilor masinilor autonome care includ si senzori smart, sisteme machine vision, inteligenta artificiala, calculatoare de mare performanta, solutii de conectivitate, solutii de siguranta pentru automobile, securitate si confidentialitate. Alte companii mari au investit in tehnologii care permit masinilor sa aiba un grad mare de autonomie, exemple cunoscute fiind Google si Tesla.


Harman, companie care a fost achizitionata de catre Samsung in acest an, a infiintat o noua unitate strategica de business (SBU) pentru sisteme avansate de asistenta pentru soferi (ADAS). Noua unitate, ce va fi integrata in divizia Connected Car de la HARMAN, va lucra cu Centrul de Inovare si Strategie Samsung (SSIC) pentru a dezvolta tehnologii ce vizeaza vehicule conectate mai inteligente si mai sigure. Echipa pentru Mecanisme Smart SSIC este un grup de inginerie auto, dedicat crearii de solutii de mobilitate de ultima generatie.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, accidentele rutiere sunt in top 10 cauze de deces la nivel global.  Doar in Statele Unite, cele mai recente date redau un numar de peste 35,000 accidente fatale anual. Obiectivul Samsung pe piata autom este sa aduca un numar de tehnologii noi pe piata, ce includ atat senzori, cat si solutii de procesare de date,

Samsung detine licente pentru testarea programelor software de conducere autonoma si componentelor hardware in Coreea de Sud si California. Samsung se va concentra doar pe colaborarea cu fabricantii si reprezentantii auto.

Prima investitie strategica a Fondului Samsung pentru Inovare in Automotive va fi TTTech, integrator austriac de software pentru platoformele utilizate pe masinile autonome.

Tehnologia companiei, precum si noua platforma MotionWise vor accelera dezvoltarea, integrarea si validarea noilor standarde pentru vehicule si producatorii specializati, spun cei de la Samsung.

Lasa un comentariu