Acasa Mercedes-Benz Daimler spune ca in 2022 toate modelele sale vor avea versiuni electrice. Compania spune insa ca aceste masini au o rata a profitabilitatii de doua ori mai mica

Daimler spune ca in 2022 toate modelele sale vor avea versiuni electrice. Compania spune insa ca aceste masini au o rata a profitabilitatii de doua ori mai mica

de Vlad Barza

Daimler spune ca toate modelele Mercedes-Benz vor avea versiuni hibride sau electrice in 2022, iar marca smart  va avea doar modele electrice. Compania spune insa ca masinile electrice sunt de doua ori mai putin profitabile decat masinile cu motor conventional. Jaguar, Land Rover, Volvo si BMW sunt marcile care in ultimul timp au anuntat planuri extinse de „electrificare”.

Daimler spune ca va aduce pe piata, in urmatorii ani, 50 de modele Mercedes-Benz full-electrice si hibride, iar marca smart, cunoscuta pentru micile masini de oras, va fi compusa doar din modele electrice.

Insa compania a spus ca rata de profitabilitate a acestor masini este la jumatate fata de modelele pe benzina si motorina, dar acest lucru se va schimba datorita ieftinirii bateriilor. Compania estimeaza ca in 2025 electricele vor ajunge sa aiba costuri similare cu masinile cu motor termic.

Compania va taia insa fonduri de la alte categorii pentru a putea finanta programul de „electrificare”. Daimler si-a stabilit un plan ambitios de a face economii totale de 4 miliarde euro pana in 2024-2025. Un sfert dintre economii se vor face din costurile fixe, alt sfert din cercetare dezvoltare si cheltuieli de capital si doua miliarde euro din costurile de productie.

Lasa un comentariu