Acasa Eco CABY, lansat la Iasi. Primul serviciu de car sharing din Romania care include doar masini electrice

CABY, lansat la Iasi. Primul serviciu de car sharing din Romania care include doar masini electrice

de Adrian Mitrea

CABY (sursa – CABY)

Casa Auto Iasi a lansat serviciul de car sharing CABY, acesta fiind primul astfel de proiect care include doar automobile electrice. Atat serviciul CABY, cat si Casa Auto Iasi, fac parte din grupul auto Tester, care comercializeaza zece marci de autovehicule, detine un parc logistic si cladiri de birouri de clasa A.

Flota de masini electrice CABY – modele Mitsubishi iMiEV – va fi distribuita in intregul oras. Dupa un pas unic de inregistrare pe site, utilizatorii vor putea inchiria masinile de la unul dintre cele cinci puncte de incarcare si le vor folosi atat timp cat au nevoie, autonomia intre 120 si 300 de km fiind considerata optima pentru utilizarea urbana de zi cu zi.

Pe masura ce se va extinde, CABY isi propune sa asigure vehicule disponibile mereu, in toate zonele orasului, astfel incat sa fie accesibile oricui, la doar cateva minute de mers pe jos. Clientii pot beneficia de masina cat timp doresc, chiar daca se opresc pentru cumparaturi, vizite sau intalniri, iar odata ce calatoria este incheiata, acestia pot parca masina oriunde pe raza orasului. Localizarea vehiculelor in oras si accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul aplicatiei de mobil.

„Ne pasioneaza masinile si ne preocupa modul in care acestea ii ajuta pe oameni. Ne dorim ca oamenii sa calatoreasca mai simplu, mai placut si mai eficient in orase fara poluare. Pentru aceasta am creat CABY, un concept modern in Romania, menit sa ne faca tuturor calatoriile din oras mai placute si mai simple”, a declarat Bogdan Pitigoi, presedintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto.

CABY dezvolta propria retea de statii de incarcare a masinilor in parteneriat cu E.ON.

Doua dintre aceste statii de incarcare sunt gazduite de Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi.

Sistemul de tarifare este unul flexibil, care imbina timpul si distanta de deplasare si scuteste utilizatorii de costurile detinerii si intretinerii unui vehicul propriu – achizitie, combustibil, revizii, taxe sau, foarte important, asigurari. In cazul CABY, flota este asigurata de Groupama, iar masinile finantate prin UniCredit Leasing.

O echipa de mentenanta asigura curatenia masinilor si starea lor tehnica, astfel incat, teoretic, CABY pune mereu la dispozitia clientilor masini curate si in stare perfecta de functionare.

Conceptul CABY va fi utilizat pentru inceput de angajatii din companii. Pasul urmator implica extinderea flotei, urmand ca, in viitoarea etapa, CABY sa fie disponibil publicului larg.

Lasa un comentariu