Acasa Renault Au inceput lucrarile la sediul unic in care se vor muta in 2019 toti cei 3.000 de angajati ai Groupe Renault din Capitala. Dezvoltatorul Globalworth va investi cateva zeci de milioane de euro

Au inceput lucrarile la sediul unic in care se vor muta in 2019 toti cei 3.000 de angajati ai Groupe Renault din Capitala. Dezvoltatorul Globalworth va investi cateva zeci de milioane de euro

de Vlad Barza

Luni, 28 august, au inceput oficial, in cartierul Militari din Capitala, lucrarile la noul sediul unic care va gazdui cei 3.000 de angajati ai Renault, care acum lucreaza in cinci locuri din Bucuresti. Sediul cu sapte etaje si 1.000 de locuri de parcare ar trebui sa fie gata la inceput de 2019 si in cateva saptamani din acel moment se vor muta angajatii, inclusiv cei de la Centrul de Design. Valoarea investitiei nu a fost comunicata, insa Dimitris Raptis, CEO al dezvoltatorului imobiliar GlobalWorth, a confirmat ca este in jurul a 50 milioane euro.

Globalworth a cumparat un teren detinut anterior de  Coca-Cola HBC Romania si a inceput lucrarile pentru cladirea numita Renault Bucharest Connected (RBC). Au fost daramate anexele existente pe teren si in curand se va turna fundatia.

Viitorul sediu unic va fi situat pe strada Preciziei nr. 3G, aproape de mijloace de transport (metrou, autobuz), dar si de celalalte entitati ale Grupului Renault Romania: Centrul Tehnic Titu si uzinele de la Mioveni.

Cladirea RBC, P+7,  va fi construita pe o suprafata de 47.000 mp (40.000 mp prima cladire si 7.000 mp a doua cladire) si este incadrata in Clasa A.

RBC va avea in dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne si externe, restaurant, cabinet medical, infrastructura informatica.  Vor exista si prize pentru incarcarea de vehicule electrice.

Termenul de realizare a proiectului este 2019, tinand cont in derularea acestuia de etapele standard de executie, ca in cazul oricarui proiect de acest gen. Este pentru prima oara de la venirea Groupe Renault in Romania cand compania reuneste toate activitatile situate la Bucuresti (design, inginerie, servicii de business, comert si alte functii suport) intr-un singur spatiu.

RBC va fi dezvoltat de catre Elgan Offices SRL, o companie detinuta in mod egal de Globalworth si Elgan Group (reprezentata de Simon Roth).

Dezvoltatorul va inchiria cladirile construite pe o perioada de 11 ani catre Renault.

Relocarea sediului Groupe Renault Romania este cea mai mare tranzactie de leasing de pe piata de cladiri de birouri din Romania si prima investitie pe care Globalworth o face in vestul Bucurestiului, spune seful Globalworth.

5 comentarii

Edista 28 august 2017 - 14:10

Sedii cat mai mari, mai luxoase, bravo !

dar sa nu ramana doar cu sediile si fara nici-un om, din cauza salariilor extrem de mici pentru o asemenea companie mare, care dealtfel a urcat ca I producator mondial in alianta cu Nissan !!!

Reply
ciombe 28 august 2017 - 14:24

Macaron este fidel politicii sale astfel incat salariile oferite sa fie la nivelul pietei! Daca in ROU nu exista economie de piata (consumuri mici si f. mici), in schimb exista impozite mari si deduceri f. putine, atunci normal sa ai salarii mici…

Reply
Benone mecanicul 29 august 2017 - 01:25

Munca multa, bani putini… dar vor oameni super calificați, și mașinile lor sunt infecte sa nu mai vorbim de Dacia.

Reply
dragos 30 august 2017 - 10:23

Stai jos! 2!

Reply
ParamPam 31 august 2017 - 16:38

Salarii extrem de mici? Pe ce lume traiesti? Salariile de la Dacia sunt printre cele mai bune din tara pentru muncitorii din uzina. Ca sa nu mai vorbim de conditiile de lucru. Asa ca vorbesti ca sa te afli in treaba!

Reply

Lasa un comentariu