Acasa Audi Audi recheama 850.000 de masini diesel pentru a face modificari ce vor duce la scaderea emsiiilor poluante

Audi recheama 850.000 de masini diesel pentru a face modificari ce vor duce la scaderea emsiiilor poluante

de Vlad Barza

Audi a anuntat un recall voluntar pentru 850.000 de masini diesel, cu motoare V6 si V8, scopul fiind de a face modificari care sa scada emisiile poluante, informeaza AFP. Conform intelegerii semnate de autoritatea germana KBA, pe masini vor fi instalate soft-uri care sa scada emisiile poluante in conditiile reale de condus.

Recall-ul include masini Euro 5 si Euro 6 cu motoare V6 si V8 TDI din Europa, dar si din alte locuri, precum SUA si Canada. Vor fi rechemate si masini Porsche si Volkswagen dotate cu aceste motoare, insa in numar mult mai mic.

Recall-ul este urmare a unui acord cu KBA, agentia germana ce se ocupa de omologarea vehiculelor si consta in instalarea unui soft care sa reduca emisiile in conditiile reale de trafic.

Compania spune ca spera ca aceste modificari vor duce la scaderea per ansamblu a emisiilor poluante si ca vor contracara eventualele interdictii de circulatie in centrul oraselor.

Totalul de 850.000 este consistent daca tinem cont de faptul ca Audi a vandut anul trecut 1,87 milioane vehicule. Anuntul vine la trei zile dupa ce Daimler a anuntat o rechemare pentru trei milioane de vehicule in ideea de a aplica modificari in sensul scaderii emisiilor.

In Germania si in alte tari europene, in special Franta si Marea Britanie, se dezbate intens viitorul masinilor diesel, fiind impuse o serie de interdictii in orase, planurile pe termen foarte lung, 25-30 de ani, fiind de a interzice total vanzarea lor.

Insa constructorii auto anunta masuri prin care vor sa arate ca diesel-urile pot avea nivel redus de emsii, miza fiind uriasa pentru companiile auto care au fost incurajate de guverme sa lanseze tot mai multe modele de diesel in ultimele doua decenii, pornind de la premisa ca emisiile de CO2 ale acestor masini sunt mai mici decat la cele cu benzina.

2 comentarii

Bica 23 iulie 2017 - 18:04

Inca o data se vede schizofrenia ursse…dupa doua decade de politici pro diesel, schimba de pe genunchi la 180 de grade si fara studii de impact decid ca nu mai e bun ceea ce ziceau tot ei ca era minunat pana acum.Ca sa mai zici ca n-au de unde invata guvernantii nostri…
Sa cumpere pulimea deacum alte masini, ca pe astea diesel au facut munti de profit.
Ma intreb de ce asta??

Reply
hector 27 iulie 2017 - 08:53

nu ne prea afecteaza ca noi nu prea cumparam v6 si v8. ca is taxele mai mari decat in germania :))))

Reply

Lasa un comentariu