Acasa Evenimente VIDEO: Cum a fost la Concursul de Eleganta Auto de la Sinaia 2017. Tiriac si-a adjudecat din nou marele premiu

VIDEO: Cum a fost la Concursul de Eleganta Auto de la Sinaia 2017. Tiriac si-a adjudecat din nou marele premiu

de Adrian Mitrea

Un automobil Cadillac Series 90 cu motor V16 (1939) din colectia omului de afaceri Ion Tiriac si-a adjudecat marele premiu la Concursul de Eleganta Auto de la Sinaia in 2017 (24 iunie), acesta fiind al treilea an consecutiv in care un automobil istoric din colectia milionarului roman castiga marele premiu („Best of Show”). O particularitate a Concursului este faptul ca o masina poate participa o singura data in istoria ei la acest eveniment.

In editia 2017 a concursului au fost inscrise 32 de masini istorice, iar BMW Group s-a implicat mai mult ca oricand, aducand pentru deliciul publicului modele clasice si rare din Germania, inclusiv un BMW Z1. Aceste masini nu au participat in Concurs, dar au ridicat nivelul de calitate si diversitatea masinilor expuse in fata Castelului Peles.

Doua momente speciale au avut loc la Sinaia, in afara concursului propriu-zis.

In primul rand, organizatorii si publicul au aclamat meritele in motorsport ale pilotului Marin Dumitrescu (98 ani). Dumitrescu a venit pe covorul rosu intr-un BMW 328 Mille Migla Roadster – un model de masina cu care a concurat in tinerete. Marin Dumitrescu este multiplu campion national al Romaniei, cu peste 30 de titluri de campion in raliu, viteza in coasta si circuit, cu modele Jeep, BMW, Fiat si Dacia.

In al doilea rand, eforturile Formula Student (din Brasov) au fost recunoscute si ele pe covorul rosu, aceasta fiind o initiativa laudabila prin care se formeaza viitori piloti, mecanici si manageri de echipe de motorsport – asadar „formula” de care motorsportul romanesc are nevoie sa se reinventeze si sa ridice nivelul calitatii.

Revenind la concursul de eleganta, iata clasamentele, pe categorii de concurs:

  • Locul I – Antebelic Cabriolet: Unic L3 Torpedo (1925) detinut de Kiss Tamas (Ungaria)
  • Locul I – Antebelic Sedan: Cadillac Series 90 V16 (1939) – Tiriac Collection (Romania)
  • Locul I – Postbelic Sedan: Citroen CX Palace (1983) – Adrian Pintea (Ungaria)
  • Locul I – Postbelice Cabriolet: Citroen DS Chapron – Cars Auto Solutions (Romania)
  • Locul I – Postbelic Coupe – TVR Grantura (1964) – Alexandru Ciolan (Romania)
  • Locul I – „Fabricat in Romania” – Dacia Estafette (1979) – Dudi Levente (Romania)

Publicul a putut vota masina preferata, aleasa fiind cea mai mica masina din concurs, Fiat 500 L (1971).

Cel mai vechi automobil care a participat la eveniment a fost un Ego 4/14 produs in 1924.

Concursul de Eleganta Sinaia a fost organizat pentru prima data de Automobil Clubul Regal Roman (A.C.R.R.) acum mai bine de opt decenii, in doua editii (1934 si 1935). Reluarea acestui eveniment cu vehicule istorice, incepand din anul 2011, de catre Retromobil Club Romania (R.C.R.) a readus automobilele de colectie in Sinaia, unde incepand din 1983 si pana la inceputul anilor ’90 s-au desfasurat constant evenimente de acest gen. Concursul de Eleganta Auto de la Sinaia este cel mai important eveniment organizat in Romania cu vehicule istorice, participarea la aceasta competitie fiind visul oricarui colectionar.

Lasa un comentariu