Acasa Foto FOTO: SEAT Arona devine cel mai mic SUV spaniol, rival pentru Renault Captur si Nissan Juke

FOTO: SEAT Arona devine cel mai mic SUV spaniol, rival pentru Renault Captur si Nissan Juke

de Adrian Mitrea

Marca spaniola SEAT a prezentat SUV-ul de oras Arona, pozitionat sub Ateca si construit pe baza celei mai reduse declinari a platformei modulare MQB, denumita MQB A0. SEAT Arona vine pe piata pana la final de 2017 ca rival pentru modele precum Renault Captur si Nissan Juke, dar si Ford EcoSport – asadar un segment al SUV-urilor de clasa B tot mai aglomerat. Simplu spus, SEAT Arona este un fel de SEAT Ibiza in haine de SUV.

SEAT Arona va fi construit in Spania, in uzina Martorell, iar premiera mondiala in fata publicului larg va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt (14-24 septembrie). Un mic preview pentru 250 de jurnalisti va avea loc in Barcelona pana la prezentarea la salonul auto german.

Gama SEAT va ajunge sa cuprinda trei SUV-uri in total, acest Arona, fratele mai mare Ateca (deja lansat) si un model mai mare decat Ateca (a carui lansare este planificata pentru 2018).

Arona are 4.138 mm lungime, cu 79 mm fata de noul SEAT Ibiza si cu 99 mm mai inalt. SEAT devine primul brand al Volkswagen Group care utilieaza MQB A0 (pe noua Ibiza, apoi Arona).

In termeni de conectivitate, Arona poate fi echipat cu sistem multimedia capabil de Mirror Link pentru a comunica cu terminale Apple si Android prin CarPlay, respectiv Android Auto.

Motorizarile pe benzina disponibile sunt 1.0 TSI 95 CP, 1.0 TSI 115 CP, 1.5 TSI 150 CP, iar cele diesel sunt 1.6 TDI 95 CP si 1.6 TDI 115 CP.

In functie de motorizare SEAT Arona poate avea cutii de viteze manuale cu 5 trepte, manuale cu 6 trepte si automate DSG cu 7 trepte.

Lasa un comentariu