Acasa Ducati Harley-Davidson intra in cursa pentru cumpararea Ducati

Harley-Davidson intra in cursa pentru cumpararea Ducati

de Vlad Barza

Legendarul constructor american de motociclete Harley-Davidson intra in cursa pentru cumpararea companiei Ducati care din 2012 este parte a concernului Volkswagen. De Ducati sunt interesati si indienii de la Bajaj, dar si cateva fonduri de investitii cu bugete importante, scrie Reuters, care adauga ca tranzactia ar putea depasi 1,5 miliarde euro. Ducati a vandut anul trecut peste 40.000 de motociclete, iar SUA este cea mai mare piata. Harley-Davidson are vanzari de sase ori mai mari.

Daca tranzactia se va concretiza si-ar uni operatiunile doua companii foarte cunoscute in industrie, companii care insa au avut ani grei in acest deceniu. Harley-Davidson si-a redus efectivele, iar Ducati, desi a fost preluata in 2012 de Audi cu mari sperante de dezvoltare, a fost pusa la vanzare dupa izbucnirea scandalului DieselGate.

Volkswagen Group spera sa obtina peste 1,4-1,5 miliarde euro pentru Ducati, companie care anul trecut a avut vanzari de 731 milioane euro si profit de 100 milioane euro.

De Ducati sunt interesati si indienii de la Bajaj, dar si o serie de fonduri de investitii care au bugete pentru achizitii.

Ducati a livrat anul trecut 55.400 de motociclete, 2016 fiind al saptelea an consecutiv de crestere a vanzarilor. Cea mai mare piata a Ducati este SUA, cu peste 8.000 de unitati. Compania are 1.550 de angajati, cu 30% mai mult decat in 2012.

Harley-Davidson a avut vanzari de 6 miliarde dolari anul trecut si profit net de 750 milioane dolari. Vanzarile de motociclete au scazut cu 1%, pana la 260.000 unitati, din care 161.000 in SUA.

1 comentariu

MACOVEANU STEFANEL 23 iunie 2017 - 23:45

SALUTARE RESPESCT HARLEY DAVINSON CA AM SI IO MOTOCICLETA HARLEY DAR CONCURENTA E FOARTE MARE PE PIATA ASTA MONDIALA DAR NU MA ASTEPTAM CA AUDI SA VANDA PIATA DUCATI AUDI E PESTE „HARLEY DAVINSON ” SI PESTE INDIENI DE LA ” BLAJ ” SI WOSVAGHEN DAR NU AI CE SAI FACI ” E FOAME DE BANII CINE SE TINE TARE MANANCA ” FAC PARIU CA AMERICANI CUMPARA DUCATII ADICA „HARLEY DAVINSON ” MOTOCICLETELW DUCATII SE VAND SI IN ROMANIA CA DRACII CA SUNT REZISTENTE SI BUNE RAU LA DRUM BAFTA SI SPER SA CUMPERE AMERICANI CONSTRUCTORUL HARLEY DAVINSON

Reply

Lasa un comentariu