Acasa Foto 10 noutati despre Volkswagen Polo, a sasea generatie. Premiera la Berlin, comercializare din toamna lui 2017

10 noutati despre Volkswagen Polo, a sasea generatie. Premiera la Berlin, comercializare din toamna lui 2017

de Adrian Mitrea

Noul Volkswagen Polo – a sasea generatie – a fost prezentat vineri, 16 iunie, la Berlin, iar comercializarea va demara in toamna lui 2017. Masina are la baza platforma MQB (care sta la baza majoritatii modelelor Volkswagen Group), iar pe Polo se afla in cea mai mica declinare a sa. Iata 10 noutati despre noul Volkswagen Polo.

  • 1. Volkswagen Polo este acum mai mare. Are +81 mm lungime, +69 mm latime, +94 mm ampatament. Consola fata a fost redusa cu 44 mm (deci bot mai scurt), iar inaltimea a fost redusa si ea putin. Totusi, spatiul pentru capetele pasagerilor din fata este mai mare cu 15 mm, spatiul pentru capetele pasagerilor din spate este mai mare cu 21 mm, iar consola spate a crescut cu 31 mm (deci spate mai plonjat, portbagaj mai mare – de la 280 la 351 litri). Cu exceptia lungimii, Volkswagen Polo VI este mai mare in toate privintele fata de Golf IV, spre exemplu.
  • 2. Volkswagen Polo GTI are acum motor 2.0 TSI (200 CP). Acesta este cel mai mare motor pe benzina. La celalalt capat al spectrului de putere se afla un propulsor de 1 litru si 65 CP.
  • 3. Volkswagen Polo Beats, versiune speciala. Este creata in colaborare cu producatorul de sisteme audio Beats (creat de Dr. Dre), instalatia de sunet avand 300 W. In gama Volkswagen mai are sistem audio Beats modelul up! – cel mai mic al marcii. Asadar vor exista pentru noul Polo versiuni Trendline, Comfortline, Highline, Beats, R-Line si GTI.
  • 4. Siguranta de la modelele Volkswagen mai mari. Sistemele de asistenta sunt preluate de la modelele Volkswagen mai mari: cruise control adaptiv cu posibilitatea de a opri de tot masina si de a o repune in miscare automat (doar cu transmisie DSG), urmarind intocmai automobilul din fata; sistem de detectare a pietonilor; franare de urgenta in oras; monitorizarea unghiurilor moarte cu detectare a traficului care din spate; asistenta la parcare.
  • 5. Active Info Display 2. Instrumentele de bord pot fi afisate digital atunci cand Polo este echipat cu acest sistem, fiind singura masina din segmentul B care poate avea bord complet digital. Active Info Display 2 este prezentat in premiera pe noul Polo, toate celelalte modele pana la el avand Active Info Display de prima generatie (ca dotare optionala, evident).
  • 6. DSG pentru motoarele mai puternice de 70 kW/95 CP. Practic, orice motorizare de peste 95 CP poate fi echipata optional cu transmisie cu dublu ambreiaj DSG.
  • 7. Diesel 1.6 TDI cu SCR standard. Singurul motor turbo diesel disponibil pe Polo este 1.6 TDI, disponibil in versiuni de putere de 80 CP si 95 CP, care are in echiparea standard tehnologie tip SCR de reducere a emisiilor poluante – foloseste uree pentru tratarea noxelor.
  • 8. Sunt disponibile 14 culori pentru caroserie si 12 modele de jante (cu dimensiuni intre 14 si 18 inch).
  • 9. Toate sistemele multimedia sunt incastrate in sticla. Dimensiunile ecranelor sunt cuprinse intre 6,5 si 8 inch (diagonala).
  • 10. Pretul de pornire este 12.975 euro cu tot cu TVA in Germania. Aceasta varianta este echipata cu motor de 1 litru, cu trei cilindri, care dezvolta 65 CP si o caroserie cu cinci usi – singura disponibila (s-a renuntat la varianta cu trei usi).

Volkswagen Polo concureaza pe piata cu modele precum Renault Clio, Ford Fiesta, Opel Corsa, Skoda Fabia, SEAT Ibiza, Suzuki Swift, Dacia Sandero, Toyota Yaris, Peugeot 208, Citroen C3, Nissan Micra, Mazda2, Hyundai i20, Honda Jazz si Fiat Punto.

De cand a fost lansata prima generatie (1975) si pana in prezent Volkswagen Polo a fost comercializat in peste 14 milioane exemplare, fiind unul dintre cele mai longevive nume de automobile Volkswagen, cu vanzari foarte bune. Asadar, Polo este un model foarte important pentru Volkswagen, al doilea ca volumele de vanzari (dupa Golf). Modelul Volkswagen Polo este lider de vanzari in segmentul B in pietele din Europa de Vest si China. In clasamentul pe intreaga UE (2016) Volkswagen Polo s-a situat pe locul al treilea ca vanzari, dupa Volkswagen Golf si Renault Clio, dar peste Ford Fiesta si Opel Corsa (care incheie top 5).

Noul Volkswagen Polo a fost prezentat la Berlin, in cadrul unui eveniment organizat pentru presa auto din toate pietele importante din lume.

Corespondenta de la Berlin.

3 comentarii

Tz Vuk 17 iunie 2017 - 00:35

‘Cu exceptia lungimii, Volkswagen Polo VI este mai mare in toate privintele fata de Golf IV, spre exemplu.’ Deci daca vreau sa -mi iau masina mai mare, imi iau Polo (da, am golf 4)?
Si cat o sa mai creasca dimensiunile masinilor?

Reply
Adrian Mitrea 17 iunie 2017 - 20:14

Uite, Peugeot 208 este mai mic decat Peugeot 207. Este unul dintre exemplele ca masinile pot deveni si mai mici de la o generatie la alta. In ceea ce-l priveste pe Polo, avea unde sa creasca si oricum are dimensiuni spatii bine gandite. Ai sa vezi la toamna cand se va lansa. E impresionanta masina pentru aceasta clasa.

Reply
Adrian Mit 18 iunie 2017 - 21:53

Foarte tare, dar eu unul prefer golf variant. Cu toate acestea, recomadn și polo celor care iubesc mașinile mici și își doresc să încapă mai ușor în parcare.

Reply

Lasa un comentariu