Acasa Porsche Scandalul emisiilor ajunge si la Porsche, dar compania resinge acuzatiile

Scandalul emisiilor ajunge si la Porsche, dar compania resinge acuzatiile

de Adrian Mitrea

Porsche – marca sport germana parte a marii familii Volkswagen Group – este si ea atinsa de scandalul emisiilor, acuzele pornind chiar din Germania, de la autoritatea in transporturi KBA. Concret, Porsche ar folosi senzorii de virare a volanului pentru a detecta daca masina se afla pe un banc de probe. Porsche respinge acuzatiile.

Acuzatiile privind folosirea unor algoritmi care sa pacaleasca testele de emisii se refera la senzorii care detecteaza cat de mult este virat volanul. Daca acesta este cotit la mai mult de 15 grade fata de pozitia “neutru”, atunci emisiile cresc, potrivit investigatiilor KBA, citate de publicatia de business germana Wirtschaftswoche.

Aceleasi acuze le-au fost aduse si celor de la Audi, pentru modelele A7 si A8 echipate cu motoare V6 3.0 TDI si V8 4.2 TDI. In cazul Audi aceste acuze ar putea duce la rechemarea a 24.000 de masini. Audi spune ca de vina ar fi un soft al cutiei de viteze care da erori si poate face ca emisiile de NOx sa creasca cu 20-100% peste limita maxima legala admisa in Europa.

Referitor la acuzatiile similare, dar indreptate catre Porsche, marca respinge vehement acuzatiile.

“Va putem confirma pentru toate modelele Porsche: Nu folosim miscarile volanului pentru a detecta prezenta masinii pe un banc de probe si pentru a reactiona in vreun fel la acest test”, arata pozitia oficiala a Porsche transmisa Automotive News Europe.

Ramane de vazut daca investigatiile ulterioare vor face lumina in acest caz, scandalul DieselGate fiind deja de mari proportii si cu rezultate de remediere a problemelor inca la un nivel foarte scazut.

1 comentariu

Valentin Georgescu 8 iunie 2017 - 02:53

Sunt inca mut de uimire cum a putut Porsche sa accepte motorizari Diesel chiar si pe SUVuri.
Shame…. ,Porsche e un brand sport exclusivist .. ..se aude Volkswagen Group?
Pe cind deci un Ferrari Diesel?dar un Lamborghini Diesel?

Reply

Lasa un comentariu