Acasa Industrie Michelin anunta investitii de 33 milioane euro la fabrica de anvelope din Zalau

Michelin anunta investitii de 33 milioane euro la fabrica de anvelope din Zalau

de Vlad Barza

Grupul francez Michelin, care a investit pana acum peste 400 milioane euro in tara, anunta un nou proiect de investitii pentru fabrica din Zalau. Este vorba de investitii de 33 milioane euro care vor permite producerea de noi modele de anvelope pentru segmentul de piata intermediar si vor duce la angajarea a 100 de persoane pana in 2021. Fabrica a fost infiintata in 1977 sub numele de Silvania si a fost achizitionata in 2001 de catre Grupul Michelin.

Fabrica de anvelope Michelin din Zalau sarbatoreste aniversarea a 40 de ani. Fabrica si-a inceput activitatea in 1977 cu productia de anvelope si camere de aer sub numele Silvania, inainte de a deveni parte a Grupului Michelin in 2001. A inceput apoi o noua etapa a dezvoltarii sale prin implementarea unor procese inovatoare si industrializarea unor noi produse. La fabrica lucreaza acum 1.130 de persoane.

Acum este anuntat un nou plan de investitii, in valoare de 33 milioane euro.

„Acest nou proiect de investitii face posibila producerea de noi modele de anvelope pentru segmentul de piata intermediar, inclusiv marca Tigar. Michelin Zalau Anvelope va deveni singura fabrica Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de munca create pana in 2021”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Fabrica produce aproximativ 130 de modele de anvelope destinate pietelor din Europa, Africa, Asia si America.

Activitatile uzinei Zalau includ:

  • Productie de amestecuri de cauciuc si alte produse semifinite
  • Anvelope de camion pentru nivelurile inferior si superior al segmentului de piata intermediar, sub marcile: BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar si Orium
  • Productia de anvelope Michelin pentru activitatile de inginerie civila, santier, minerit, agricultura, metrou si alte tipuri de anvelope pentru activitati specifice

Cu sediul in Clermont-Ferrand, Franta, Michelin este prezenta in 170 de tari, are 111.700 de angajati si opereaza in 68 de unitati de productie in 17 tari care au produs impreuna 184 de milioane de anvelope in 2015.

Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. In prezent Michelin are in Romania aproximativ 3.300 de angajati, trei uzine (doua la Zalau si una la Floresti) o retea comerciala si un Centru de Excelenta si servicii partajate.

In martie 2017 Grupul anunta ca investeste 60 milioane euro in uzina sa de cord metalic din Zalau – Michelin Zalau Cord – pentru a creste capacitatea de productie cu 50% pana in 2019.

Lasa un comentariu