Acasa Tehnologie Volvo inceteaza dezvoltarea de noi motoare diesel si se va concentra pe masinile electrice si hibride. Actuala generatie de diesel-uri va fi produsa cel putin pana in 2023

Volvo inceteaza dezvoltarea de noi motoare diesel si se va concentra pe masinile electrice si hibride. Actuala generatie de diesel-uri va fi produsa cel putin pana in 2023

de Vlad Barza

Compania Volvo, spune, prin vocea CEO-ului sau, ca nu va mai dezvolta noi motorizari diesel fiindca este prea mare costul reducerii emisiilor poluante si deci nu mai renteaza financiar. Compania va dezvolta noi modele hibride si electrice, Tesla fiind un exemplu demn de urmat. Un raport Goldman Sachs indica faptul ca regulile tot mai stricte pentru diesel-uri vor adauga in medie alti 300 de euro la costul masinii pe motorina care si asa este cu 1.300 euro peste cel al unui model pe benzina asemanator ca putere, noteaza Reuters.

Hakan Samuelsson, CEO Volvo, a spus pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung ca de acum compania sa nu va mai dezvolta noi motorizari diesel, insa cele din prezent, lansate in 2013, vor fi produse cel putin pana in 2023. Volvo nu poate renunta brusc la diesel-uri fiindca vinde foarte multe, de exemplu 90% dintre SUV-urile XC90 vandute in Europa sunt pe motorina.

Cei de la Volvo spun ca nu mai renteaza sa investeasca in diesel-uri noi fiindca normele tot mai stricte pe care aceste masini trebuie sa le respecte in urmatorii ani le fac neviabile financiar. Volvo va investi insa in vehicule hibride si electrice, primul model 100% electric urmand sa iasa pe piata in 2019.

„Trebuie sa recunoastem ca Tesla a reusit sa scoata o masina pentru care oamenii stau la coada. In acest segment va fi loc si pentru noi si vom lansa modele de inalta calitate si cu design atractiv”, spune seful Volvo.

Uriasul scandal Dieselgate a aruncat o umbra de indoiala asupra viitorul masinilor diesel si este de asteptat ca in UE cota lor sa scada semnificativ in urmatorii ani. Insa vor avea in continuare o pondere importanta, mai ales ca in prezent au jumatate din piata masinilor noi.

2 comentarii

roman 17 mai 2017 - 15:51

sa speram ca nu mai da faliment, iar.

Reply
Silviu 18 mai 2017 - 10:03

Presupun ca pana in 2030 la fel se va intampla si cu cele pe benzina. Poate apuc sa cumpăr in limita unui buget redus si sa conduc electrica sau pe hidrogen până mor :). (Am 29 de ani).

Reply

Lasa un comentariu