Acasa Ford Ford ar vrea sa reduca efectivele pe plan mondial cu 10% – surse

Ford ar vrea sa reduca efectivele pe plan mondial cu 10% – surse

de Vlad Barza

Ford ar vrea sa renunte la 10% dintre angajatii sai pe plan mondial pentru a-si imbunatati profitabilitatea, scrie Wall Street Journal, citand surse din companie. Alte surse citate de Reuters spun ca este vorba de o zecime din angajatii din SUA si Asia, si nu pe plan mondial. Sursele spun ca vor fi oferite pachete compensatorii generoase angajatilor si ca nu vor fi si scaderi ale productiei. Ford nu a comentat informatiile, spunand ca se va concentra pe strategii gandite sa creasca profitabilitatea.

Ford are in plan sa reduca in total cheltuielile cu trei miliarde dolari in 2017, scopul fiind sa imbunatateasca marja de profit in 2018 chiar si in piata SUA, unde vanzarile stagneaza, dupa sapte ani de crestere.

Ford are 30.000 de salariati in SUA si 200.000 in lume, iar daca va decide sa elimine cateva mii de posturi din SUA va intra in conflict cu administratia Trump care a facut o prioritate din cresterea numarului de angajati la intreprinderile din SUA.

Sursele spun ca Ford va insista pe caracterul voluntar al actiunii fiindca va oferi pachete compensatorii generoase care sa-i determine pe cat mai multi sa le accepte.

Ford se numara printre companiile criticate de Donald Trump pe motiv ca are productie in Mexic. In ianuarie compania a anuntat ca renunta la planul de a construi o uzina de 1,6 miliarde dolari in Mexic si promitea ca va adauga 700 de locuri de munca in Michigan.

In martie compania a promis ca va investi 1,2 miliarde dolari in Michigan pentru modernizarea a trei unitati.

2 comentarii

stefanita 21 mai 2017 - 18:48

Dar contact de relatii cu publucul sau PR de ce nu are acest producator roman?

Reply
Adrian Mitrea 22 mai 2017 - 13:14

Salut, Ford este companie americana, nu romaneasca. Are contact de relatii publice si PR. Care este, mai exact, nemultumirea ta si cum te putem noi ajuta?

Reply

Lasa un comentariu